T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında imzalanan Trafikte Küçük Hata Yoktur sosyal sorumluluk projesi protokolü kapsamında yapılan çalışmalar, Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Prof. Dr. Mustafa ILICALI yürütücülüğünde devam ediyor. Projeyle ilkokul çağındaki miniklerimize, hem görsel hem işitsel bir eğitim yöntemi olarak tiyatro gösterileriyle, ‘ağaç yaş iken eğilir’ bakış açısıyla trafik kurallarının öğretilmesi amaçlanmıştır. Şimdiye kadar proje kapsamında 224 gösteri ile 31 bin 418 öğrenciye, aileleriyle birlikte toplam 126 bin kişiye ulaşıldı. Kamu spotu ile ana akım medya da dahil olmak üzere 7 bin 285 gösterim gerçekleştirilmiştir. Projenin sosyal medya hesaplarında toplam 27 bin 500 takipçiye ulaşılmıştır. Pandemi nedeniyle tiyatral gösterilere geçici olarak ara verilmiş ancak proje çalışmaları sosyal medya ve sanal ortamda devam etmiştir. Böylece gösterinin videosunun hem sosyal medyadan hem de Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA uygulaması üzerinden öğrencilerle paylaşılması hedefi konulmuş ve bu hedef 30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde EBA ilkokul ve ortaokul programlarında gösterime girerek geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmiştir. 

Öncelikle ulusal düzeyde 2019-2020 eğitim-öğretim yılında başladığımız projemiz 2 yaşını tamamlarken, son zamanlarda özellikle Prof. Dr. Mustafa ILICALI tarafından yapılan girişimlerle uluslararası bir boyut kazandırma yolunda önemli mesafeler kat edilmiş, 28.04.2021 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanlığı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dış İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı uluslararası ve oldukça önemli bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu toplantıda 05.05.2021 tarihinde düzenlediğimiz basın toplantısının kararı alınmış ve uluslararası platformda Trafikte Küçük Hata Yoktur projemizin, ülkemizin trafikte ölümlü ve yaralanmalı trafik kaza sayılarında %50 oranında azalma sağladığı başarısının anlatılması kararlaştırılmıştır. Ayrıca, daha önce iletişim halinde oldukları ülkemizden 2 sivil toplum örgütlerine ilave olarak, Merkez Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa ILICALI’nın aynı zamanda kurucu başkanı olduğu Trafikte Ortak Akıl Derneği (TRAPDER)’nin 3. Sivil toplum kuruluşu olarak bu listeye dâhil olması yönünde görüşmeler başlamıştır. Böylece, gelecekte Dünya Sağlık Örgütü tarafından ülkemizde yapılacak olan çalışmalarda paydaşlardan birisi de TRAPDER olacaktır.

YAŞANABİLİR CADDELER VE SOKAKLAR PANELİ

Birleşmiş Milletler 6. Yol Güvenliği haftası kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezince uluslararası katılımlı Uluslararası Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliklerikapsamında “Yaşanabilir Caddeler ve Sokaklar Paneli” gerçekleştirilmiştir. Panel, merkez müdürü ve TRAPDER Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı başkanlığında, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı Sayın Volkan Bozkır’ın danışmanı ve önemli diplomat Sayın Öncü Keçeli, Dış İşleri Bakanlığı Çok Taraflı Ulaştırma Daire Başkanı Sayın Fethi Etem, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Sayın Abdullah Süslü, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Sayın Mehmet Yavuz, WHO Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Toker Ergüder, Trafikte Küçük Hata Yoktur projemizin ana sponsoru Shell Türkiye’nin Ülke Başkanı Sayın Ahmet Erdem, projemizin bir diğer sponsoru Getir kurucu ortağı Sayın Tuncay Tütek, TRAPDER kurucu üyeleri Sayın İbrahim Aybar, Sayın Yeşim Ayöz, Trafikte Küçük Hata Yoktur proje koordinatörü Sayın Fatih Aysal,MCE Firması Genel Müdürü Sayın Berkant Güzelküçük, RadyoTrafik program editörü Sayın Cezayir Doğan, sektörün sivil toplum kuruluş temsilcileri ve değerli basın mensupları katılım göstermiştir.