Sadık Çat'ın aday olamadığı süreçte Uçar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Süresinde seçim kurulu önünde olan, bürokrasinin yavaşlığından dolayı bir partinin aday göstermesinin engellenmesi, demokrasinin yaşaması ve gelişmesi adına kabul edilemez bir durumdur. Bunun acısını geçmişte biz de yaşadık. Bizi de seçime sokmak istemediler. Sahada rekabet etsek de yeniden refah partisi adayı @SADIKCAT kardeşimin de benim de derdimiz Erzurum’un kötü yönetilmesidir. Sadık Çat kardeşimin adaylığının engellenmesi bizi üzer.Kendisiyle telefonlaşarak iyi Parti ve Canan Uçar adına haklı davasında sonuna kadar yanında olduğumuzu belirttim. Bize düşen haklının yanında haksızlığın karşısında olmaktır.Bağımsız yargının merkezi hükümetin dilek ve temennisinden uzak, hukuka yaraşır bir karar vermesini bekliyoruz " demişti. 

Bugün ise, İyi Parti'nin Pasinler ziyaretinde YRP Adayı ile birlikte vatandaşlara seslendi. 'Pasinler'de Yeniden Refah'a, Büyükşehir'de oylarınızı bana verin' dediği iddia edildi. 

Vatandaşlar, ''Dün Sadık Çat aday olamadığı için timsah gözyaşları döken hanımefendi, bugün Sadık Çat'ın oylarına talip olduğunu söylüyor. Canan Uçar'ın siyaset etiğinden uzak bu davranışı, oyların Mehmet Sekmen'e gideceğinin işaretidir. '' diye konuştular.