Daha önce Merkez Parti’yi Erzurum’da kuran Özkurt’un Liste bir adayı olması halinde, Parti teşkilatlarında ciddi istifaların yaşanacağı iddia ediliyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi aday adayı listesinde birbirinden değerli sosyal demokrat isimlerin olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partililer, “ CHP geçtiğimiz genel seçimlerde de aynı yanlışa düştü. Bir ülkücüyü getirip aday etti. Aldığı oy ortada. Yine aynı yanlışa düşerse, bu kez bırakın vekil çıkarmayı, geçen seçimlerde aldığı oyu bile alamaz. Bizler üyelikten istifa ederiz. Bir kez olsun, bizlerle bir araya gelmeyen, Erzurum’da teşkilatları yok sayan, Uzun yıllar MHP’de şansını denemiş ve ancak kendisine listenin dördünde yer bulabilmiş bir isim, tepeden inme birinci sırayı kaparsa, bütün aday adaylarımıza haksızlık olur. Kaybedilecek seçimden sonra Erzurum’da CHP’nin tabelası bile kalmaz.” Diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

İlçe örgütleri de rahatsız. Partiye Erzurum’da en ufak bir katkı sağlamadığını söyleyen parti örgütü yöneticileri; “ Rahni Özkurt, bir tane üye kaydı yapabilmiş mi? Madem çok matah bir isim, etrafında en azından onu destekleyen yüz kişi olur. Bırakın yüz kişiyi partiye bir tane üye yapmış mı? Kendisi partiye ne zaman üye olmuş, hangi etkinlikte bulunmuş.” diyorlar.