Erzurum'un Aziziye İlçesinde iş insanı Mehmet Aca tarafından yaptırılacak 5 yıldızlı termal otelin temeli Temmuz ayında düzenlenen törenle atılmış, Aca "Burayı bundan sonra Erzurum'un batıya dönen yüzü olarak dünyaya duyuracağız" ifadelerini kullanmıştı.

"LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN ÖNEMLİ BİR AYAĞI"

Otelde 100 oda ve 160 yatak kapasitesi bulunacak ve 200 kişi istihdam edilecek. Ve öyle bir proje ki bu lojistik sektörünün de önemli bir ayağı olacak.

40 bin metrekare alanda kurulacak uluslararası standartlardaki tır parkı ile Erzurum lojistik alanında da bir merkez haline gelecek.

Erzurum'un termal su kaynaklarına sahip olması, bu bölgede inşa edilen otelin önemini vurguluyor. Aynı zamanda, Erzurum'un kış turizmi potansiyeliyle birlikte termal turizmi de ön plana çıkarması planlanan bu tesisi, şehrin turizm çeşitliliğine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

ÇEVREYE VE DOĞAYA DUYARLI TERMAL OTEL

Beş yıldızlı termal otel projesi, çevre ve doğal güzelliklere duyarlı bir yaklaşımla tasarlanıyor.Çevre dostu teknolojilerin kullanılacağı bu tesis, çevre kirliliğini minimumda tutmayı hedefleyerek doğal güzelliklerin korunmasına katkı sağlayacak. Aynı zamanda, bölgeye istihdam sağlaması ve ekonomik canlanmaya destek olması açısından da büyük önem taşıyor.

Bu otel projesi, yerel halk tarafından da olumlu bir şekilde karşılanıyor.

Tesiste 300 m²’lik kadın ve erkek havuz alanlarına ek olarak, 15 m²’lik havuz, mutfak ve dinlenme alanları bulunan 8 aile kabini, sauna, Türk hamamı ve masaj odaları bulunan bir sağlık kulübü yer alıyor. Otel, rahatlatıcı bir dinlenme deneyiminin yanı sıra spor ve eğlence aktiviteleri sunmayı vaat ediyor.

Ayrıca, otelde 1000 m²’lik açık alanda düğün, nişan gibi organizasyonlar için avlu bahçe, restoran, kurumsal etkinlikler ve toplantılar için 500 kişilik çok amaçlı bir salon, çocuk kulübü gibi olanaklar da bulunuyor.

PALANDÖKEN'E 25 KM UZAKLIKTA

Şehir merkezine 20 km, havalimanına 8 km, Palandöken Kayak Merkezi’ne 25 km uzaklıkta olan ACA Erzurum Thermal & Spa, iş seyahati, kültür, sağlık veya kayak turizmi amaçlı bölgeyi ziyaret edecek tüm misafirlere dört mevsim boyunca benzersiz bir konaklama deneyimi sunmayı hedefliyor. Ayrıca, otel projesine ek olarak, uluslararası yolculuk yapan tır şoförlerine yönelik hizmet veren bir misafirhane, restoran, yük indirme ve bindirme rampaları ile 70 tır kapasiteli lojistik merkezi içeren bir sosyal tesis de bulunacak.

Ve ekliyor Aca, "Kanımızın son damlasına kadar, hayatımızın son anına kadar Erzurum'u sevmeye devam edeceğiz."

PROJENİN 2024 AĞUSTOS-EYLÜL AYINDA BİTMESİ BEKLENİYOR

Proje tamamlandığında, Erzurum'un turizm sektörüne önemli bir canlılık kazandırılması ve bölgenin termal turizmde öne çıkan bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.

Memet Aca liderliğinde gerçekleştirilen bu yatırım, Türkiye'nin turizm sektöründe önemli bir kilometre taşı olacak.

5 yıldızlı ACA Erzurum Thermal & Spa'nın 2024 Ağustos- Eylül ayında açılması planlanıyor.