Emekliler, Dünya genelinde ekonomik olarak bir çok sıkıntı yaşıyor. Sosyal devletler ise yaşlıların, ihtiyaçlarını giderebilmeleri için belli ödenekler sunuyrolar. Ödenek sunan devletlerden biride bilindiği üzere Almanya. Yapılan açıklamalara göre Almanya, belli koşullar altında emeklilere ödeme yapacak.

 

EK ÖDEME TUTARI 281 EURO OLARAK BELİRLENDİ

Almanya'da emekliler, belirli şartlar altında ek ödemeler alabilecekler.. Alman basını, bu ek ödemenin maksimum tutarının 281 euro olduğunu bildirdi.

Alman Emeklilik Sigortası'na göre, bazı koşulları karşılayanlar ek ödemeye rahatlıkla sahip olacaklar. Bunlar arasında, en az 33 yıl emeklilik yılı tamamlamış olanlar yer alıyor. Bahsi geçen ek ödeme, daha düşük gelirli kişilere sosyal yardımların artırılması anlamına geliyor. 281 euro tutarındaki  ek ödemeden yararlanmak isteyen emeklilerin belirli bir emeklilik süresini tamamlamaları gerekmektedir.

 

EMEKLİLİK YAŞI 67'YE YÜKSELTİLDİ

Almanya'da emeklilik yaşı kademeli olarak 67'ye yükseltilmektedir. Halihazırda 65 olan emeklilik yaşı, 2031'den itibaren 67 yaşında olacaktır. En az 5 yıl emeklilik primi ödenmesi gerekmektedir. 63 yaşında emeklilik hakkı, sadece 1953 yılı öncesi doğanlar için istisnai bir düzenlemedir.

MALİYE BAKANINDAN AÇIKLAMA

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, 63 yaşında emekli olanların kısa süreli işlerde istihdam edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Bakan Lindner, bu kişilerin iş gücü piyasasına katılımını teşvik etmek amacıyla bir dizi politika önerisinde bulundu.  Linder konuyla ilgili olarak ise ''İş gücü piyasasına açık olan ancak sosyal yardımlarla yaşayan milyonlarca insan var. Bu insanları en az bir mini işle iş gücü piyasasına girmeye teşvik etmeliyiz.'' ifadelerini kullandı.