Kademeli normalleşme kapsamında alınan yeni kararlar İçişleri Bakanlığı tarafından genelge olarak yayımlandı. 1 Haziran kademeli normalleşme süreci sonrası, mesire alanları açıkmı sorusu vatandaşlar arasında sorulmaya başlandı. Havaların da ısınmasıyla birlikte açık alanlarda piknik yapmayı dört gözle bekleyen vatandaşlar, piknik alanlarına yoğunlaştı. 

Kademeli normalleşme sürecinde, yayınlanan kararname ile birlikte mesire alanlarında piknik, spor, yürüyüş ve gezi gibi faaliyetlere kademeli normalleşme sürecinde izin veriliyor. 

Erzurum'da faaliyete başlayan, Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldızkent boğaz mevkiinde yapmış olduğu mesire alanı, piknikcilerin uğrak mekanı oldu.

Mesire alanı işletmecisi Saim Kaya, haber ekibimiz ile konu ile alakalı yaptığı söyleşide, vatandaşların mesire alanları ile ilgili durum hakkında kafa karışıklığı yaşadığını belirtti.

Bir çok Erzurumlunun, mesire alanlarında piknik yapmanın yasak olduğunu düşündüğünü belirten Kaya; "Mesire alanımız, yayınlanan genelge tarihinden itibaren tüm Erzurumlu hemşerilerimizin hizmetindedir. Yine genelge gereği Pazar günleri hariç, haftanın her günü hizmette olacak. Tüm hemşerilerimizi mesire alanımıza bekliyoruz."dedi.