Geride bıraktığımız 2016 senesinin 15 Temmuz gecesinde FETÖ mensubu olduğu öğrenilen bir grup topluluk tarafından, darbe girişimi gerçekleştirildi. Kendini Türkiye’nin milli çıkarlarına adamış kahraman Türk askerleri ve vatandaşlar sayesinde bu girişim geri püskürtülerek, FETÖ'cüler tarafından olumsuz sonuçlandı.

Güncel 25/ Asayiş/ Asena Ayyüce KARA

Bir tiyatro oyununu andıran darbe girişiminin ardından 7 yıl geçmesine rağmen, yapılanmanın ülkeyi bölmek için gerçekleştirmeye çalıştıkları faaliyetler ise halen devam ediyor. Binlerce FETÖ mensubu 2016 yılından bu yana gözaltına alınmaya devem ederken, konuyla ilgili yeni bir gelişmede bugün yaşandı.

 Aktarılan bilgilere göre, Erzurum'da düzenlenen FETÖ operasyonda şehir dışı talebe mesulü/gözcü konumunda faaliyet yürüten 4 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerden birinin gazeteci olduğu bilgisi tüm kamuoyu ile paylaşıldı. Basın mensupları ve basını yakından takip eden bir çok kişi ise gazeteci kimliği ile gündeme gelen bu kişinin kim olduğunu araştırmaya koyuldu.

ERZURUM’UN İSMİNİ KİRLETEN FETÖ’CÜ GAZETECİ H.K KİMDİR?

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından  FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında örgütünün Askeri Mahrem Yapılanması içerisinde KOD adı kullanan, Şehir Dışı Talebe Mesulü/Gözcü konumunda faaliyet yürüten; M. Ö. (Aktif Polis Memuru), M. T. (Pratisyen Hekim), R. A. (Hemşire) ve H. K (Özel Sektör/Gazeteci) simli şahıslar günü eş zamanlı operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı.

H.K isimli gazetecinin kim olduğu ise binlerce kişi tarafından merak konusu haline geldi. Güncel 25 muhabirleri ise vatandaşların bu meraklarını gidermek için olaya el attılar.

Güncel 25 muhabirlerinin araştırmaları sonucunda FETÖ’den gözaltına alınan gazeteci H.K’nın Erzurum ile olan bağlantısı gün yüzüne çıkarıldı.

OLAYIN GÜN YÜZÜ ORTAYA ÇIKARILDI!

FETÖ’cü gazeteci H.K’nın kim olduğu Erzurum'da bir anda gündem haline geldi. Fakat olayın iç yüzünü Güncel 25 ekibi aydınlattı! Meğer gözaltına alınan H.K Erzurum’da görev yapmakta olan bir gazeteci değil imiş. Gaziantep'te yaşayan H.K’nın Erzurum ile tek bağlantısı Atatürk Üniversitesi’nde eğitim görmesi sebebiyle şehre giriş yapmış olması ve gözaltına alınırken Erzurum’da bulunması. İşin özünde; terör örgütü yapılanmalarından biri olarak anılan FETÖ yapılanmasına mensup bu kişinin Erzurum ile herhangi bir bağı yok!