Neden dışarıdaki zinde güçleri bu kadar ilgilendiriyor derseniz hemen söyleyeyim: Dünya derin güçlerinin postmoderin sömürgecilerin yeni kaynak arayışlarında Asya'nın derinlerine yönelmesi ve karşılarına soğuk savaş dönemindeki güçlerin çıkması…  Karşıdaki bu güçleri alt edebilmeleri pek  kolay gözükmüyor; çünkü ellerinde atom bombaları var ve bombaların çıkacak bir çatışmada kullanılabilir durumunun her iki tarafı da yok edeceği öngörülüyor ve korkuyorlar. Peki acele vakitleri olmayan bu güçlerin yapması gereken ne? Üçüncü ülkeleri kullanarak VEKALET savaşları çıkarmak, kaos oluşturmak ve kaostan yeni düzen yaratmak. 15 Temmuz darbe girimi başarılı olsaydı bugün Ukrayna'nın yerinde biz olacaktık belki de. Bu savaşın sonunda 5 milyon gencimiz Batının çıkarları uğruna ölecekti.
 
Gelelim başlığımıza Kürt gençlerini bekleyen tehlike nedir? Batının bir projesi de yeni doğal kaynaklara ulaşmak için alan açma projesidir. Nedir, nerdedir yeni doğal kaynaklar? Akdeniz, Karadeniz, Hazar havzası ve Rusya'nın derinliklerinde… Batı bu kaynaklara ulaşmak için Akdeniz'i ele geçirdikten sonra Hazar havzasına ulaşmak için Türkiye’nin güneyinde, Irak ve Suriye'den, Akdeniz'den Hazar havzasına bir koridor oluşturmak istiyor. Bu koridoru açmak için kimi kullanacak?

EĞER ERDOĞAN KAYBEDERSE 

Eğer Erdoğan kaybederse PKK, PYD psikolojik üstünlüğü ele geçirmiş olacak, dağa eleman kaldırmada bir sıkıntı yaşamayacak ve bu durum üzerine 40 yaşın altındaki Kürt gençlerini toplayacaklar. Bir süre eğitip donattıktan sonra bu gençleri Türkiye, Suriye, İran ve Rusya'yla savaştıracaklar. Bu savaşlarda Kürt gençlerinin %90’ının öleceği biliniyor. Bu ölümlerde Batının işine geliyor olacak ki bu mücadelenin sonunda herhangi hak iddia etmesinler. Bence bu durum Kürtler açısından daha da acı felaketlere yol açabilir.

Bu konuda tarihte Ermenilerin nasıl kullanıldıklarını ve sonunda sahip çıkılmadıklarını Ermeni yazar Hırant Dink Diyarbakır konferansında düşüncelerini anlatarak Kürtleri bu tuzağa düşmemeleri için uyarmıştır.

Batının bir başka amacı da koridorlar oluşturarak yeni İpekyolu yolunu, yol kuşak projesini engellemek. Bu proje Türkiye’yi ticaretin merkezi yaparken bu projeden en fazla Türkiye'nin doğusu ve güneydoğusu yararlanacaktır. İşsiz bir genç kalmayacağı gibi bölge halkı da ciddi anlamda kalkınacaktır. Tabi ERDOĞAN GİDERSE BUNLARIN HEPSI HAYAL OLACAK!