Yağız Tv Genel Yayın Yönetmeni, aynı zamanda program yapımcısı Zarif Yıldız’ın; “Uzun süredir Kuzey Irak’a gidip geliyorsunuz. Ticaret için olduğunu biliyoruz.” demesi üzerine, Koçak; “Bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Aslında Kuzey Irak’a ticaret için gitmiyorum. Erzurumlu bir iş adamımız orada rehin tutuluyor. İhsan Dadak şu anda Kuzey Irak’ta mafya eliyle cezaevinde rehin tutuluyor. Öncelikle bir açıklayayım. İhsan Dadak Kimdir? İhsan Dadak Erzurumlu bir iş adamı. Teleferik işleri ile uğraşıyor. Dünyada 3. Veya 4., Türkiye’de alanında 1. Firmadır. 21 Eylül 2020 tarihinden beridir cezaevinde rehin tutuluyor. Dışişleri Bakanlığı’na, sayın Cumhurbaşkanımıza ve her yere ulaşmaya çalıştık.”dedi.

TEKLİF KUZEY IRAK’TAN GELİYOR

İlk etapta teleferik yapmak adına şahısların İş adamı İhsan Dadak’ı  davet ettiklerini belirten Koçak; “Proje kapsamında belirli bir paraya anlaşılıyor. Sözleşme yapılıyor kendi evlerinde. İsimleri de belirteyim, Rüzgar Şahap, Said Baki. Bunlar oranın vatandaşları. Yani oranın mafyası. Ayrıca bu konuyu Barzani’ye kadar ulaştırmaya çalıştık. Ulaştırdık da. Çağırıyorlar. Evlerinde dört gün misafir ediyorlar. 3 Milyon dolar olarak teleferik iş sözleşmesi yapılıyor.” dedi.

İKİ BANKADAN ÇEK HESABI AÇTIRIYORLAR

Koçak, mafya olduklarını belirttiği kişilerin, bankalarda da eli kolu olduğunu vurgulayarak; “İhsan beyin haberi olmadan, Zanko ve İslam Bank’tan çek alınıyor. İhsan Bey’e, paranın bir sonraki gün paranın hesaba yatacağını söylüyorlar.  Bunun karşılığında teminat istiyorlar. İhsan bey de, zaten şirketinin teminat olduğunu belirterek reddediyor. Bankalardan çıkarmış oldukları çeklere arapça teminat yazdırılıyor. Tercümanlarda onlardan. ”dedi.

SAĞLIK DURUMU İYİ DEĞİL

Dolandırıcıların kurdukları mafya teşkilatı içerisindeki oyunlarına alet edip mağdur bıraktıkları, Erzurumlu iş adamının aylardır rehin olarak kaldığı Kuzey Irak’ta, sağlık durumunun da kötü olduğunu belirten Koçak, devlet yetkililerine seslenerek yardım istedi.

İşte o konuşma;