Korona virüsten kurtulduk diye sevinirken edinilen yeni bilgilere göre, Dünya genelinde salgın hastalık yeniden gün yüzüne çıktı. Türkiye’de ise hastaneler, hastalıklar sebebiyle adeta tıklım tıklım dolu.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, solunum yolu hastalıklarının içinde bulunduğumuz mevsim sebebiyle oldukça artmış olduğunu ifade etti.

Koca, konuyla ilgili olarak,  "En önemli artışı, nezle dediğimiz enfeksiyonlarda görüyoruz. Soğuk havaların başlamasıyla kapalı ortamda geçirdiğimiz süre arttığı için nezle daha hızlı yayılıyor." ifadelerini kullandı.

BİR KORUNMA YÖNTEMİ OLARAK: MASKE
Hastalıklarda artış sebebiyle milyonlarca insan, hasta olmamak için farklı çözüm yolları arayışına girmiş durumda. Uzaman isimler ise viral hastalıklara karlı alınabilecek en iyi yöntemin maske takmak olduğunu söylüyor. Özellikle toplu taşıma araçlarına binerken maske takmak,  büyük önem arz ediyor.


MASKE GERİ Mİ GELİYOR?
Maskenin tekrardan geri dönüp, dönmediğini merak eden vatabdaşlar için bir önemli açıklama ise Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer’den geldi. Tuncer uyarıda bulunarak, ‘’ "Kapalı alanlardaki insan sayısı arttı. Özellikle okullarda, kreşlerde, toplu taşımada, sinemalarda önem arz ettiği için ve bu virüsler kolaylıkla süratle damlacık yoluyla yayılacağı için en önemli korunma yollarından biri de maske!" şeklinde konuştu.

Tuncer, ayrıca "Maske zorunluluğu hasta olmuş kişilere, belli bir yaşın üzerine değil herkese getirilebilir. Toplum devlet uyarı yapmadan bunu mevsimsel olarak uygulayabilir" ifadelerini sözlerine ekledi.
Alınacak önemler arasında maske takılması önerilse de henüz konuyla ilgili resmi bir yaptırım yok. Maske takmak, şuan için vatandaşların tercihlerine bırakılmış durumda.