Dilara Karakaya - Merve Demirkol / Müşteri memnuniyetine önem veren ve müşterilerini yarı yolda bırakmayan; Engin Akın Sigorta'nın kurucusu Engin Akın, gazetemize 25. yılları sebebiyle bir röpörtaj verdi.

1998 yılından beri sigortacılık yaptığını belirten Akın; " 1998 yılından beri Erzurum halkına ve Türkiye'deki tüm illerde yaşayan dostlarımıza ve müşterilerimize elimizden geldiğince hizmet vermekteyiz. Hizmetlerin en iyisini en uygun fiyata ve uygun taksitlerle sunmaya çalışıyoruz. Tabi ki müşterilerimizin memnuniyeti bizim için çok önemli, bu doğrultuda hareket ederek işlerimizin daha iyi olmasına gayret gösteriyoruz." dedi.

Sigortacılık yapmanın risk olduğunu belirten Akın, " Sigortacılık demek risk demek. Müşterilerimizin risk oranını ortadan kaldırmak bizim yaptığımız işin ne denli ciddiyetle yaptığımızı gösteriyor. Bu durumda hem müşterimizi hem de bizi mutlu ediyor. Müşterilerimizle aramızda olan güven ve samimiyet her ne kadar başka sigorta şirketlerini üzse de bizi bu durum memnun ediyor. 

Ayrıca bizim müşterilerimize ürün yelpazemiz sigortacılık noktasında çok iyi, ben 10 yıl Doğu Anadolu'da Sigorta Acenteleri Dernek Başkanlığı yaptım. 8 yılda Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Başkan Yardımcılığı yaptım. Dolayısıyla ilimiz haricindeki tüm illerde de müşterilerimiz bulunmakta." ifadelerini kullandı.

Sigortacılık Demek 7/24 Hizmet Vermek Demek

Sigortacılığın her daim hizmete açık olduğunu belirten Akın; "Gecenin bir saatinde bir müşterimiz yolculuk yaptığı esnada bir kaza veya sorun oluşması sonucu, müşterimizin ilk arayacağı yer sigortasıdır. Dolayısıyla gecenin kaçı olursa olsun herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalan müşterimizi yolda bırakmamak ve en iyi şekilde memnun etmek için bütün hizmetlerimizi seferber edip,   müşterimizi bir şekilde servislere yönlendirip sıkıntısını gidermeye çalışırız. Müşterilerimizi yarı yolda bırakmamak en büyük görevimiz bu yüzdendir ki 1998 yılından beri bizimle halen devam eden müşterilerimiz bulunuyor. Bazen ara veren veya arabasını, evini satan müşterilerimiz bulunuyor. Ama daha sonrasında ev, araba alan kişilerin ilk seçenekleri biz oluyoruz. Böyle bir sadık müşteri potansiyelimiz çok yüksek olması bizim doğru yolda ilerlediğimizin göstergesidir." diyen Akın, her yıl hedef olarak müşteri potansiyelini yüzde10 arttırmak istediğini de belirtti.

E-Asistan Hizmetini Kurduk

Akın, kuruluşu Erzurum olan Türkiye geneline hizmet verecek yol yardım şirketi E-Asistan ismi ile Asistan hizmetleri sunacağı bir şirket kurduklarını söyledi. Akın, " Yüksek hedeflerimiz var bazılarına ulaşabiliyoruz, bazılarına da ulaşamıyoruz. Ulaştıklarımız ve ulaşamadıklarımıza nasibe bağlıyoruz. Kuruluşu Erzurum olan Türkiye geneline hizmet verecek olan yol yardım şirketi E-Asistan ismi ile Asistan hizmetleri sunacağız. Asistan hizmetinin ilk etabında yol yardımı, çilingir, halı yıkama, kombi ve klima bakımı olacak. Asistan hizmetlerinin yelpazesini genişletip kendi müşterilerimize ve kendi şirketimize hizmet etmeyi hedefliyoruz. Bu hizmetin 25. yılımıza denk gelmesi de bizi ayrı mutlu etti." Sözlerini sonlandıran Akın son olarak; " Müşterilerimizin sigorta bilincini artmasını temenni ediyorum. Çünkü sigorta günümüzde bir lüks değil ihtiyaçtır. İnsanlar kendi mal varlıklarını hatta kendi sağlıklarını sağlık sigortasıyla hem kendilerini hem ailelerini güvence altına almalarını şiddetle istiyorum. Masanın bu tarafında kendi ekmeğinizi kazanıp kendi geçimimizi sağlıyoruz ama karşı tarafta da müşterilerimizin ihtiyaçlarını gidermek için mücadele ediyoruz. Bir insan sağlıkla ilgili sorun yaşadığı zaman eğer bir özel hastanede tedavi olamıyorsa bizlerin kazandığı para hiçbir işe yaramıyor demektir. Bizler sizlere sağlık sigortası verip Türkiye'deki bütün özel sağlık hastanelerinde tedavi olmanızı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.