Günümüzde ise Mustafa Sönmez ve oğulları Adem Sönmez, Yunus Sönmez, Mehmet Sönmez ile birlikte aile şirketi olarak iş hacimlerini sadece Erzurum’da değil Türkiye’nin dört bir tarafında büyütmeye devam ediyor.

Sönmezler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sönmez yeni bir girişimde bulunarak Er Sönmez 2. El şirketini kurdu. 2. El otomotiv, hafif ticari araçlar ve ticari araçların satışlarını garantili ve güvenilir şekilde gerçekleştirmek üzere Samsun’da büyük bir plaza açılışı yaptı. Samsun’da yapılan açılışa Tekkeköy Belediye Başkan vekili, çok sayıda iş adamı, davetliler ve basın mensupları katıldı. Coşkuyla açılışı yapılan plazada bir birinden lüks araçlar vitrinde yerlerini alırken, kurban kesimi ile açılış sona erdi.

Tekkeköy Belediye Başkan Vekili Hüseyin Şenel konuşmasında: “ Erzurum’dan Samsun’umuza gelerek yatırım yapan Sönmezler Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sönmez Bey’e, şehrimize katma değer oluşturarak, istihdam anlamında zemin hazırladıkları için ve başta şehrimizin ve ardından ülkemizin ekonomisine katkı sağladıkları için canı gönülden teşekkür ediyorum.”dedi

Er Sönmez 2.El Araç Alım ve Satım şirketi sahibi Mehmet Sönmez’de konuşmasında: “ Davetimize icabet ederek bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. 1964 Yılında babam Sayın Mustafa Sönmez Bey tarafından kurulan ve şimdilerde aile şirketi olarak devam eden Sönmez Grup A.Ş. geçmişten günümüze kadar dürüst ticaret, dürüst kazanma ve kazandırma sağlayarak bugünlere kadar gelmiştir, bundan sonra da aynı şiarla devam edecektir. Gerek üreticiden tüketiciye, gerekse tüketiciden tüketiciye yapılan tüm ticaretlerimizde babamızdan bizlere miras olan itibar usulü ticaretle güven ve kalite odaklı olacaktır. Katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

Açılış kurdelesini Mustafa Sönmez, Adem Sönmez, Tekkeköy Belediye Başkan Vekili Hüseyin Şenel, Yunus Sönmez ve Mehmet Sönmez birlikte kesti.

Açılış organizasyonu Kuran Tilaveti ve dualar ardından kurban kesimi ile son buldu.