AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk Samimi Haber’e yapmış olduğu açıklamalarda aradan geçen 7 yıla rağmen, kritik görevlerde bulunan Fetö unsurlarına isyan etti.
Samimi TV’de, Aleyna Horasan’ın sorularını yanıtlayan, Külünk, “Maazallah 7 yıl önce Fetö başarsaydı, Esenboğa’da onu karşılayacak isimler, bugünlerde Fetö unsurlarını koruyup, kolluyorlar!” dedi.

‘İlk İsim Erzurum’dan’ başlığıyla verilen açıklamada Külünk; “15 Temmuz’un üzerinden 7 yıl geçti. Ve halen deşifre olmayan bir takım isimler ve teşkilatlar da var. Geçmişte idarecilik yaparken, devletin tüm imkanlarını, Fetö Terör Örgütü Lideri Fetullah Gülen’in doğduğu Erzurum Pasinler’e bağlı Korucuk Köyü’ne harcamış, hatta oğlunu kapatılan Fetö okulundan mezun etmiş, aynı ismin siyasette etkin olduğunu görüyoruz. Aynı şahsın eşinin de bir bakanlıkta kritik bir göreve getirildiğini görüyoruz.
Maklube sofralarının gediklisi aynı ismin, şimdilerde esnafı azarlarken, –kendisi olduğu gibi- karşısındaki insanları ve partideki dava arkadaşlarını Fetöcülükle suçlayan kişi veya yapının arkasındaki güç kim?” ifadelerinde bulundu.

Haber Global'deki Serhan Başbahçıvan'ın sunduğu Müzakere programında AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk'ün önceki gün Samimi Haber'e yapığı açıklamalar ele alındı. Siyaset bilimci Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, AK Parti İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu ve Türkmedya Ankara temsilcisi Melik Yiğitel'in katıldığı programda, Külünk'ün Samimi Haber'de dikkat çektiği ve ülke gündemine oturan FETÖ tehlikesi masaya yatırıldı.

 

Ulusal haber ajanslarında da yer bulan söyleşide Külünk’ün açıklamalarına, Adalaet Bakanlığı bu işi soruşturma açmalı ve ciddiyetle üzerine gitmeli yorumları yapıldı.

 

Erzurum kamuoyunda da ciddi yankı bulan bu haberlerde Erzurumlu olduğu belirtilen bu ismin kim olduğu da merak konusu oldu.