Haber: Zarif Yıldız /  Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Erzurum Aziziye ilçesinde bulunan Atatürk Erkek Çocuk Yetiştirme Yurdunda, devlet bakımı altına çocuklara sopa ile uygulanan şiddet görüntülerinin haber merkezimize ulaşması sonucu yaptığımız araştırmamızda öğrendiklerimiz, vicdan sızlatacak cinsten...
22.06.2020 tarihinin akşam saatlerinde gerçekleşen olayda, Erzurum Aziziye ilçesinde bulunan Atatürk Erkek Çocuk Yetiştirme Yurdunda devlet bakımı altındaki Muhammet YEŞİL, yine adı geçen yurtta görevli olan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, aynı zamanda Erzurum İmam Hatipler Derneği Başkanı olan Cemil İLBAŞ’ın yeğeni olan bakım elamanı Nurullah COŞKUN'dan izin istemek için yanına gidiyor.
Devlet koruması altında olan Muhammed YEŞİL, izin istemek için yanına gittiği bakım elamanı olan Nurullah COŞKUN tarafından hakaretler edilerek kovuluyor.
Devlet koruması altında olan çocuk, kendisine yönelik yapılan hakaretlere karşı itiraz edince, Nurullah COŞKUN çocuğun yanından ayrılıp gidiyor.  Çocuğun yanından ayrılıp giden Nurullah Coşkun, kısa bir süre sonra elindeki sopa ile geri dönüp, çocuğa vahşice elindeki sopa ile saldırıyor.
Çocuğa saldırdığı görünen bakım elemanı Nurullah ÇOŞKUN saldırmaya devam ederken,  güvenlik görevlisi ve  çevredeki devlet koruması altında olan çocuklar, Muhammet YEŞİL’i kurtarmaya çalışıyor.
Bu olay üzerine nöbetçi memur ve güvenlik tarafından kuruluş müdürü ve müdür yardımcısı haberdar ediliyor.
Müdür yardımcı, çok kısa sürede olay yeri olan Atatürk Erkek Çocuk Yetiştirme Yurduna gelerek olayı kolluk görevlilerine (Polis) iletiyor.
Polis karakolunda devlet bakımı altında bulunan Muhammet YEŞİL ve İl Müdürün yeğeni, il Müdür yardımcısının koruması altında bulunan Nurullah COŞKUN, Polis Karakolunda ifade veriryorlar ve olay savcılık makamına taşınıyor.
Olay savcılık makamına taşınmasının yanında bir idari soruşturma açılıyor.  Açılan idari soruşturmada muhakkik olarak atanan Şükran GÖKDAŞ, devlet bakımı altında bulunan çocuk Muhammed YEŞİL’e şiddet uygulayan Nurullah COŞKUN’a, işden çıkarma cezasını uygulanması gerektiği görüşünü bildiriyor.
Muhakkik Şükran GÖKDAŞ tarafından uygun görülen bu cezaya istinaden, İl Müdür Yardımcı İsmet ERDAL tarafından baskı uygulandığı ve uygulanan baskılara dayanamayarak Muhakkik Şükran GÖKDAŞ'ın ücretsiz yıllık izine ayrıldığı iddia ediliyor.
Edinilen bilgilere göre, devlet bakımı altında bulunan Muhammet YEŞİL’in ise başka bir ile nakli yapılıyor.
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı İsmet ERDAL’ın korumasın altında olup, yine aynı kurumun İl Müdürü olan Cemil İLBAŞ’ın yeğeni Nurullah COŞKUN ise göstermelik 3 veya 5 günlük yevmiye cezası ile, aynı Erzurum Aziziye ilçesinde bulunan Atatürk Erkek Çocuk Yetiştirme Yurdunda bakım elemanı işine devam etmekte olduğu, haber merkezimize bildirilen bilgiler arasında. 
Kamuoyu adına soruyoruz?
1- Cürmü İşleyen şahıs İl Müdürü Cemil İlbaş’ın yeğeni olması vesilesiyle mi, olay sadece 5 günlük yevmiye kesintisi cezasıyla olay kapatılmaya çalışıldı?
2- Bu bakım elemanı, devlet bakımı altına alınan bir çocuğa sopa ile dehşetçe şiddet uygulama hakkını kimden almış?
3- 2020 yılında gerçekleşen ve adli makamlarca tutanaklara geçen bu olayın savcılık soruşturması hangi aşamada?
4- İl Müdür Yardımcı İsmet ERDAL, şahsın hangi gerekçe ile 5 yevmiye kesilmesini uygun görmüş?
5- Yetiştirme Yurtlarındaki evlatlarımız ne kadar güvende?