Erzurum Valisi Okay Memiş gazetecilere verdiği bir röportajla, bu hafta okulların açılmasıyla birlikte Erzurum’da medyanın gündemine aldığı, okullarda gözlemlenen aksaklıklar ile alakalı eleştirilere cevap verdi.

PANDEMİYE RAĞMEN OKULLARI AÇMAMIZDAKİ EN ÖNEMLİ ROL AŞILANMA

Erzurumgundem.com'un yaptığı röportajda, okulların açılmasını ve yüz yüze eğitimin başlamasını gerçekten çok arzu ettiklerini belirten Vali Memiş; “ Pandemiye rağmen okulları açmamızdaki en büyük rol aşılanma. Aşılanma oranında inşallah bir haftaya kadar, mavi kategoriye geçmeyi ümit ediyoruz. Muhtemelen geçeceğiz. Bununla birlikte çift doz aşılanma oranını artırmamız lazım. Aşılanma işini çok sık tutmamız lazım”dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN TAMAMINA YAKINI AŞILANDI

Erzurum’da öğretmenlerin tamamına yakınının aşılı olduğunu bildiğini belirten Memiş; “ Öğretmenlerimizin tamamına yakınının aşılı olduğunu biliyoruz. Aşı yaptırmayan öğretmenlerimiz de Pcr testi veriyorlar. Tek tek, bizzat kendim, vali yardımcılarım, kaymakam arkadaşlarım ve ilçe emniyet müdürü ekiplerimizle haberli ve habersiz okullara ziyaretlerde bulunuyoruz. Eksikleri tespit ediyoruz. Tuvaletlerde sabunumuz var mı, hijyen malzemesi var mı? Maske var mı? Haberli ve habersiz denetimlerde baktığımızda, hepsinin yerinde olduğunu gözlemliyoruz.” dedi.

BİZE GELEN ELEŞTİRİLERDE, SERVİS ARAÇLARI İLE İLGİLİ HUSUSLAR VAR

Sosyal medyadan gelen eleştirilerin başında servis araçları konusunun olduğunu belirten Memiş; “Eksikler olabilir. Özellikle bize sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilerde, servis araçları ile ilgili hususlar var. Bunları da biz planlıyoruz. Servis aracı sahiplerini dinlememiz lazım. Ama önceliğimiz öğrencilerimizi sağlıklı ve güvenli bir şekilde evlerinden alıp okula, okuldan alıp evlerine götürmektir. Büyük bir sorun yaşamadığımızı değerlendiriyorum. Bununla birlikte bir takım arkadaşlar yoğun eleştirilerde bulunuyorlar. Onlara da saygı duyuyoruz. Biz yaklaşık 150 Bin öğrenci ve 10 Bin Öğretmenle birlikte eğitim ve öğretimin başlamasına çok mutluyuz. Bunu heyecanla takip ediyoruz.” dedi.

ŞEHRİN ADETA ENERJİSİ ÇOCUKLAR

Okulların kapalı olduğu dönemde şehrin mutlu olmadığını belirten Erzurum Valisi Okay Memiş; “Şehrin adeta enerjisi çocuklar. Okulların kapalı olduğu dönemde mutlu değildik. Pandemiye rağmen bu şartlar içerisinde, bütün öğrencilerin, en küçük yaştan en büyüğüne herkesin maske taktığını bizzat kendim gözlemledim. Erzurum olarak, biz bu işi başaracağız.” dedi.

EĞİTİM CAMİASININ MORALE İHTİYACI VAR

Eleştirilere açık olduklarını belirten Vali Memiş; “ Buradan bizi eleştiren arkadaşlara sesleniyorum. Bizi eleştirebilirler. Ben yöneticiyim. Bununla birlikte iki yıldır pandemiden dolayı kapalı olan okullardaki öğrencilerin ve eğitim camiasındaki öğretmen arkadaşların morale ihtiyaçları var. Bizi eleştirsinler. Yönetimi eleştirsinler. Ama eğitim camiasının da morale ihtiyacı olduğunu göz ardı etmesinler. Bu eğitim camiası, YGS sıralamasında Türkiye derecesi yapan bir camia. Bu öğretim camiası Erzurum’u 63. Sıradan, zirvelere taşımış olan bir camia. Hepsine ben gönül dolusu teşekkür ediyorum. Hepsine ben teşekkür ediyorum. İnşallah bu başarımız, hep birlikte, sizlerin de destekleriyle devam edecek.” dedi.