Kamuoyunun Dikkatine;

Öncelikle,dün şehrimizde yaşanan elim olay sebebiyle üzüntümüzü beyan ediyor, olayda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

Yaşanan olaylara ne partimizin ne de Alperen Ocaklarımızın hiçbir mensubu dahil olmamış,il ve ocak başkanlıklarımızın sağduyu telkinine tüm teşkilat üyelerimiz uymuştur.

Büyükşehir Belediyemizin yaptığı açıklamaya göre;izinsiz ve yasak olan bölgede miting yapılmak istenmiş,CHP Erzurum il başkanlığı miting için resmi hiçbir başvuruda bulunmamıştır.CHP kanadı aksini iddia etse de,taraflar hukuk yoluna başvurmuştur.Bizde evvela Emniyet müdürlüğümüzün kamuoyu ile paylaşacağı olayla ilgili raporunu bekleyip, hukuk sürecini takip edeceğiz.

Erzurum,milliyetçi,maneviyatçı,mukadderatçı,milli,dini,kültürel değerlerine bağlı bir şehirdir.

2015 yılı seçimlerinde PKK’nın siyasi uzantısı HDPnin şehrimizde yapmak istediği mitingde yaşananlar hala hafızalarımızda iken,

mitinglerinde PKK elebaşı ve teröristlere özgürlük istenen ve slogan atılan, HDPye özerklik sözü veren,Sırrı Sakık’ın ifadesiyle, kapalı kapılar ardında HDP ile anlaşan,Van mitinginde eşleri PKK işareti yapan,lgbt sözde haklarını savunan,”kadın-kadınla, erkek-erkekle evlenebilir” diyen,milletvekili adayları;”seçilince ilk işim ezanı susturmak” diyen,maneviyatımıza ve dinimize hakaret edip,bölücü ve terörist yapılara taviz veren CHP’nin, şehrimizin tam merkezinde olay çıkacağını bile bile yasak alanda miting ısrarı ilk provakasyondur!

Bünyesinde çalışanların 2 yıldır zam beklediği,5.5 aydır maaş alamadığı,hizmet etmek için seçildiği şehire neredeyse 7-8 aydır uzak İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nu asli görevini yapmaya,İstanbul’a hizmete davet ediyor ve bir kurtarıcı edasıyla şehir şehir gezmemesini tavsiye ediyoruz!

İmamoğlu’nun şehrimizde karşılığı olmadığını,Erzurum’un İmamoğlu ve onun gibilerin bölücü zihniyetiyle mücadele ettiğini hatırlatıyor,devletimiz ve şehrimizin valisine yapmış olduğu hadsiz konuşmaları sebebiyle kınıyoruz!

Dün yaşanan olaylarda eksik ya da ihmal varsa elbette sorgulanmalıdır. Ancak, olayların gelişmesine sebep,kaostan beslenen CHP yetkililerininde sorgulanması gerektiğini iddia ediyor,yetkililere eksik bilgi verip ve resmi izinleri almadığından şehrimizin böyle bir olayla anılmasına sebep olduğu içinde CHP il başkanı ve teşkilatını istifaya davet ediyoruz.

Herkes bilsin ve herkes duysun ki,misafirperverliği,yiğitliği,fedakarlığı, adalete ve devlete sadakatı zerre sorgulanamaz şehrimizi,sahip olduğu bu değerlerin zıttı ifadelerle anmak kimsenin haddi değildir!

Erzurum;misafirperverdir. Erzurum;devletçidir.Erzurumlu cefakar ve fedakardır.

Yersiz ve hukuksuz provakasyon amaçlı ısrarla toplantı yapanlarda,hiçbir siyasi oluşuma dahil olmayan,milli duyguları ile provakasyona bilerek ya da bilmeyerek alet olup,meydanda masum vatandaşlarımızı taşlayanlarda özür dilemeli ve hesap vermelidir!

Tüm halkımızı sükunet ve sağduyuya davet ediyor,şehit başkanımız Muhsin YAZICIOĞLU’nun;
“Seçimler bir kavga aracı olmamalı,sizede bir tavsiyede bulunmak istiyorum.Sakın akşam televizyonlara bakıp da,liderlere ve onların metodlarına kapılmayın.Sel gider kumu kalır.Bu seçimde gidecek ama biz komşu,akraba,hemşehri olarak birlikte yaşamaya devam edeceğiz…”
ifadeleri ile yapmış olduğu konuşmasını, tüm hemşehrilerimize hatırlatıyorum.

Dün ki üzücü olaylar ile ilgili düşüncelerimizi bu minvalde kamuoyu ile paylaşıyor ve sözlerimi şehit liderim Muhsin YAZICIOĞLU’nun yine bir sözü ile sonlandırıyorum,
“CHP SEN BELA MISIN?”