Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Erzurum Gençlik Zirvesi 2021 adı altında düzenlediği etkinlikte, çeşitli ilçelerde 50’yi aşkın gencin katılımı ile düzenlenen soru cevap organizasyonunda gençler, Başkan Sekmen’e sorularını sordular.

Başkan Sekmen ile sohbet ortamında bir araya gelen gençler, eğlence alanlarının kısıtlı olması, yaşadıkları ulaşım problemleri gibi sorunlarını dile getirdiler.

Eğlence alanında sorulan soruya, öncelikle değer yargılarımıza uygun yerlerin inşasına değinen Başkan Sekmen; “Şehrimiz her geçen gün değişiyor. Gençlerimizin değer olarak onlara katkı sağlayacak, dinlendirecek ama değerlerimize uygun yerler yapmaya özen gösteriyoruz. Bunun yanı sıra, parklarımız, bahçelerimiz, spor alanlarımız yeterince var diyemeyeceğim. Ama bu tip alanları oluşturmaya gayret ediyoruz. Biz gençlerimizi korumaya özen gösteriyoruz. Onların sorumsuzca, değerlerini yıpratacak, zedeleyecek kurumlardan uzak tutmaya çalışıyoruz.” dedi.

BAŞKAN SEKMEN’DEN İLÇELER İÇİN MOBİL KONSER YATIRIMI

Her alana kurulup kullanabilen mobil bir konser aracı edindiklerini belirten Başkan Sekmen; “Taşra ilçelerimizdeki insanlarımızın eğlenmesi için araç yaptırdık. Oradaki insanların eğlenmesini ve kendi kültürümüzü tanıtmak için özen gösteriyoruz. Pandeminin geçmesiyle buna ağırlık vereceğiz. İl merkezimizde de alanlarımız mevcut. En yakın zamanda da kültür sanat konseri olacak.”dedi.

BAŞKAN SEKMEN’DEN GÖKYÜZÜ PROJESİ MÜJDESİ

Gençlerle yapılan Gençlik Zirvesi’nde Başkan Sekmen Gökyüzü Projesi’ne değinerek; “Gökyüzü Projesi ile Lise ve Üniversite öğrencilerimize hitap edeceğiz.  Geleceğin mucitlerini, uzmanlarını yetiştirip hem kendi toplumumuza hem dünya insanlarına sunma zevkini yaşayacağız. Bu proje içerisinde kafeler, restoranlar, bilim merkezi, deprem müzesi gençlik rehabilitasyon merkezi ve değişik aktiviteler düşünüyoruz.” İfadelerini  kullandı.