Yaptığı açıklamada Akşener; "Aziz Milletim, kıymetli basın mensupları! En sonda söyleyeceklerimi en başta söyleyeyim. Geldiğimiz noktada İyi Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, tıpkı yıllardır Türk Milleti'ne yapıldığı gibi ölüm ve sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Ve elbette buna boyun eğmeyecektir. Sağ duyusunu azme çevirecek, kişisel ikbal hesapları için üretilmiş devşirme bir siyasetin hınk deyicisi olmayacaktır. Çünkü ben ve arkadaşlarım, bu zihniyete karşı ilk günden beri aynı yerde, aynı inançla, aynı kararlılıkla duruyoruz ve durmaya da devam edeceğiz. Nasıl ki 2002 yılında milletin aleyhine plan yapanların karşısında durduksa, bugünde aynı yerde dim dik duruyoruz. Biz dün neredeysek, bugün de aynı yerdeyiz. Nasıl ki 2015 yılında milletin canına kıyanların karşısında durduk, bugünde aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki 2017 yılında milletin kaderini tek bir kişinin iki dudağı arasına mahkum etmek isteyenlerin karşısında durduk, bugün de aynı yerde duruyoruz. Nasıl ki 2018 yılında milletimizi iki yumruk arasına sıkıştırıp, birlik ve beraberliğinden etmek isteyenlerin karşısında durduk, bugün de aynı yerde duruyoruz. Nasıl ki 2019 yılında milletin iradesine ipotek koymaya çalışanların karşısında dimdik durduk, bugün de aynı yerde duruyoruz. Nasıl ki 2020 yılında milletin tercihlerini ceketimi assam seçilirim diye hiçe sayanların karşısında durduk, bütün Anadolu'yu gezdik, bugün de aynı yerde duruyoruz"dedi. 

AKŞENER; "CEKETİMİ ASSAM ADAY EDERİM DİYENLERİN KARŞISINDA DİMDİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ!"

Konuşmasının devamında sitemli ifadelere de imza atan Akşener; "Cumhuriyetimizin yeni asrında, milletimiz Cumhuriyetimizin yıpratılan değerleri için, tarumar edilen demokrasimiz için, pranga vurulan hürriyetimiz için büyük bir mücadele verirken, ceketimi assam aday ederim diyenlerin de karşısında dimdik duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz."dedi.

AKŞENER; "BİZ MİLLETİMİZE BİZ BİR SÖZ VERDİK!"

Bizim seçimimiz dün de belliydi, bugün de belli diyen akşener; "Çünkü biz milletimize bir söz verdik. Milletin sesini bastıran değil, o sesi duyuran olacağımıza söz verdik. Milletin iradesinden korkan değil, o iradeden güç alan olacağımıza söz verdik. Milletin taleplerini hiçe sayan değil, o talepleri gerçekleştiren olacağımıza söz verdik. Bu bizim kurtuluş felsefemizdir. Bu bizim partimizin kuruluş felsefesidir. Bu bizim temel ilkemizdir. Bu İyi Parti'nin var oluş sebebidir."dedi. 

AKŞENER; "BİZ BU GÜNLERE ALIŞILMIŞ YENİLGİLERE KARŞI ÇIKARAK GELDİK!"

Konuşmasında kirli pazarlıklara dem vuran Akşener; "Değerli basın mensupları! Biz bu günlere dayatmalara direnerek geldik. Biz bu günlere kirli pazarlıkları reddederek geldik. Biz bu günlere alışılmış yenilgilere karşı çıkarak geldik. Nitekim bu doğrultuda siyasetimizin merkezine milletimizi alıp, memleketimizi il il , ilçe ilçe, karış karış gezdik. Milletimizin hem dert ve isteklerini, hem iktidara karşı şikayetlerini hem de bizden yani muhalefetten beklentilerini dinledik. Nasıl ki, milletimizin isteklerini iktidara duyurduysak aynı zamanda bizden yani muhalefetten olan beklentileri de duyurmak ve karşılamak için yılmadan, yorulmadan çalıştık."dedi.

AKŞENER; "MİLLETİMİZ SİZE ATEŞTEN BİR GÖMLEK GİYMEYİ VAZİFE KILMAYI VAZİFE KILMIŞTIR!"

Akşener İmamoğlu ve Yavaş'a seslenerek; "Yüzyıl önce olduğu gibi, bugün de milletimiz istiklalini yine kendi azim ve kararlılığına bağlamıştır. Size de ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır. Bu vazife; Cumhuriyetimizin yeni asrının şafağında, yepyeni bir sayfa açma vazifesidir. Bu vazife sadece bir dayatmayı değil, topyekün bir dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Bu vazife sadece bir kişiyi değil, kendini milletten büyük gören çirkin bir zihniyeti yenme vazifesidir. "ifadelerini kullandı. 

AKŞENER; "YA TARİH YAZACAĞIZ, YA TARİH OLACAĞIZ!"

Açıklamasının devamında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef göstererek; "Bu vazife sadece bir seçimi değil, geleceğimizin tüm seçimlerini kazanma vazifesidir. Bu vazife reddedilemez, görmezden gelinemez bir vazifedir. Çünkü bu çağrının sahibi millettir. İnanıyorum ki, hep birlikte tarih yazacağız. Hepinize teşekkür ediyorum."dedi.