CHP Ankara Milletvekilinden Şenkaya Belediye Başkanını Zora Sokacak Sorular

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Erzurum Parti İl Binasında yaptığı basın toplantısında Erzurum'daki belediyelerle ilgili iddialarda bulundu.

SİYASET - 17-10-2023 17:30

CHP Ankara Milletvekilinden Şenkaya Belediye Başkanını Zora Sokacak Sorular

4 Ekim itibari ile mazbatasını alan çiçeği burnunda il başkanı Serhat Can Eş, İl Başkanlığının daha ikinci haftasında Erzurum gündeminde bomba etkisi yaratacak bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'ı basın mensupları ile buluşturdu. 

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, kendisini Erzurum'un fahri Milletvekili ilan ederek, mevcut belediyeler ile ilgili ciddi iddialarda bulunarak, belediye başkanlarına veryansın etti.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan İl Başkanı Serhat Can Eş, " Mayıs ayında yapılan seçimlerde yurttaşımız bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi'ne muhalefet olma görevi verdi... Bu görev bilinci ile bilinmesini isterim ki bugünden sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak... Erzurum'un bütün sorunlarını iktidarın elinde olan belediyelerdeki yolsuzlukları usulsüzlükleri vatandaşın hakkının nasıl yendiğini Tek Tek açıklayacağız... Susarak değil konuşarak, kimseden korkmadan, yurttaştan gücümüzü alarak, avazımız çıktığı kadar, dilimiz döndüğü kadar bunları anlatacağız... Tüyü bitmemiş Yetimin hakkına göz dikenleri, yandaşlarını zengin ederken vatandaşı yoksulluğa mahkum edenleri, ağlatıp gülenleri tek tek ifşa edeceğiz... Herkes şunu bilsin ki Erzurum'da artık Cumhuriyet Halk Partisi var." dedi. 

İl Başkanı Serhat Can Eş ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Akdoğan," Artık Erzurum'daki beldiyeler mercek altında. Cumhuriyet Halk Partisi olarak AKP'li Belediyeler artık gündemimizde" dedi. 

AKDOĞAN: "ŞENKAYA GİRİŞİ OLUP, ÇIKIŞI OLMAYAN TÜRKİYE'DE Kİ TEK İLÇE!"

Şenkaya ilçesinin ilçe yol planlamasından bahseden Akdoğan; "Arkadaşlar! Maalesef biz bunu Ankara'dan görüyoruz. Şenkaya Girişi olupta çıkışı olmayan Türkiye'deki tek ilçe. Şenkaya bunu hak etmiyor. 2012 de Kars'ın Selim ilçesine olan bağlantı yolu yapılmaya başlandı. Ancak bu yol halen tamamlanamadı. Selim - Sarıkamış yolu 2012'de başladı 2019'da durdu. 21.5 kilometlik 17 kilometresi tamam. 4.5 Kilometresi yapılmamış. Erzurumluların kabahati, Erzurumluların suçu size oy vermek midir?"dedi.

Bununla birlikte Akdoğan, Şenkaya Belediyesi'nde yaşanıldığını iddia ettiği bir konuyu da dile getirerek " Mesela Şenkaya Belediyesi, bütçesinden sadece 170 bin liralık bir işi pazarlık usulü lle ihaleyle yapmış, kalan işlerin tamamını doğrudan temin yoluyla yaptırmış. Belediye Başkanına soruyoruz, bu iddialar doğru mu? " dedi. 

AKDOĞAN;" 20 MİLYONLUK BİR YOLSUZLUKTAN BAHSEDİLİYOR!"

Horasan Belediyesi'ne de değinen Akdoğan; "Ak Parti Genel Merkezini bile rahatsız edecek kadar ne yapmışlarsa, işler bu noktaya geldi. Demek ki Horasan Belediyesi'ndeki kokan tuz arş-ı alayı aşmış. 20 Milyonluk bir yolsuzluktan bahsediliyor. 20 milyon, Horasan gibi bir ilçe için çok büyük bir rakam." dedi.

AKDOĞAN; "AK PARTİLİ BELEDİYEYİ MHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ ŞİKAYET ETMİŞ!"

Tortum Belediyesi'nde MHP'li meclis üyelerinin savcılığa şikayette bulunduklarını belirten CHP Ankara Milletvekili; "Değerli arkadaşlar! Ak Partili Belediyeyi, MHP'li meclis üyeleri savcılığa veriyor. Savcı bununla ilgili soruşturma izni vermiyor. Bu konular Genel Merkeze bildiriliyor. Ak Parti Genel Merkezi bu konularla ilgili maalesef kayıtsız kalıyor. Bunlar olabilecek şeyler değil. Bunlar yine bizim yakından takip edeceğimiz meseleler"dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Listede Kamil Aydın Yok! Bahçeli'nin A Takımı belli oldu: İşte isim isim liste

Listede Kamil Aydın Yok! Bahçeli'nin A Takımı belli oldu: İşte isim isim liste

15-04-2024 - SİYASET

Son seçim anketine göre Şenkaya'da CHP açık ara önde

Son seçim anketine göre Şenkaya'da CHP açık ara önde

30-03-2024 - SİYASET

Cemal Koçak Palandöken'i Kazanmak İçin Gece Gündüz Demeden Çalışıyor

Cemal Koçak Palandöken'i Kazanmak İçin Gece Gündüz Demeden Çalışıyor

26-03-2024 - SİYASET

Cemal Koçak Palandöken'i Kazanmak İçin Durmak Bilmiyor!

Cemal Koçak Palandöken'i Kazanmak İçin Durmak Bilmiyor!

26-03-2024 - SİYASET

Yeniden Refah Adayı Abdulhatem Bastem tarafından, saldırı iddiasına yalanlama

Yeniden Refah Adayı Abdulhatem Bastem tarafından, saldırı iddiasına yalanlama

22-03-2024 - SİYASET