Ak Parti ihtişamlı bir organizasyonla adaylarını tanıttı

Asena Ayyüce Kara / Erzurum ilinde Ak Parti'nin hangi isimleri aday göstereceği merakla beklenirken, bugün itibariyle Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Cumhur İttifakı Aday Tanıtım Toplantısı ile birlikte tüm isimler belli oldu.

SİYASET - 03-02-2024 20:11

Ak Parti ihtişamlı bir organizasyonla adaylarını tanıttı

Cumhur İttifakı Aday Tanıtım Toplantısı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Açılış, saygı duruşunun ardından istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinin de yer aldığı  tanıtım videosu katılımcılara sunuldu.

ERZURUM'UN ÖZ EVLADI 

Ak Parti İl Başkanı Avukat İbrahim Küçükoğlu, Erzurum'un öz evladı sıfatıyla sahneye davet edildikten sonra Cumhur  İttifakı Aday Tanıtım Toplantısı'nda ilk konuşmayı gerçekleştiren isim oldu. Konuşmasına vatanı savunurken şehit düşen mehmetçiklere Allah'tan rahmet ve gazilerimize uzun ömür dileyerek başlayan Küçükoğlu, konuşmasında ''Esasen bizim belediyecilikte ki başarılarımız ve tecrübelerimiz yeni değildir. Artık 25 yıldır şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanımıza sahibiz. Biz milletimize rüştemize önceki yerel yönetimlerde ispat ettik.'' dedi.


DESTAN YAZDIK


Tüm engellere rağmen belediyecilikte parti olarak büyük bir destan yazdıklarına değinen Küçükoğlu, ''94 ruhu dediğimiz belediyecilik anlayışıyla Erzurum'da da yepyeni bir çığır aştık. Yerel yönetimlerde refarans haline geldik.'' ifadelerini kullandı.

Ak Parti neferi olan herkesin ismi açıklanacak adaylar için çalışmak, koşturmak, ter dökmek ve başarısı için tüm samimiyetle ve güçle mücadele etmek olduğunu söyleyen Küçükoğlu sözlerine, ''Asla dava arkadaşlarımıza ihanet etmedik. Bundan sonrada aynı şekilde hareket edeceğiz. Partimizin ve Cumhur İttifak'ı ile ortak çıkardığımız adayların başarısı için çalışacağız. Ne diyoruz: Niyet hayır, akıbet hayır inşallah diyoruz. Rabbim bizlere ve şehrimize daha çok büyük hizmetler verme basiret, ve gücü versin. Değerli hemşerilerim, saygı değer teşkilat mensubu arkadaşlarım; siyasette küskünlük ve kırgınlık olmaz. Biz, hep yüreğimizde ki muhabbetle, zihnimizde ki projelerle, esirgemediğimiz emeğimizle çalışarak, milletimizin kalbine girenlerden olduk. Biz, birbirimizi Allah için seviyoruz ve sevmeye de devam edeceğiz. Makam, mevkiyi bir kenara koyalım biz yaradanı yaradandan ötürü seviyoruz.  Mart'a kadar gelmeyene gideceğiz, sevmeyeni seveceğiz, hiç kimseyi atlamadan teker teker herkese dokunacağız.'' 

AK PARTİ'NİN ERZURUM BELEDİYECİLİĞİNDE Kİ 13 PRENSİBİ


Parti olarak belediyecilikte 13 prensip ile hareket ettiklerine dikkat çeken Küçükoğlu, bu maddelerin ''Üretken, adil, erişebilir, vizyoner, şefkatli, sürdürülebilir, çağdaş yenilikçi, kalkınmacı, güçlü, kapsayıcı, dinamik.'' olduğunu söyledi.

Küçükoğlu sözlerini, ''Rabbim sizlerden razı olsun. Salonumuzun hazırlanmasında il ve ilçe teşkilatlarımız geceli gündüzlü çalıştı. Saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum.'' diyerek tamamladı.

Erzurum'un geride bıraktığı yerel seçimlerde Belediye Başkanı olarak seçilen Mehmet Sekmen, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek seçimde de yeniden Ak Parti'den Belediye Başkanı olarak açıklandı. Cumhur İttifakı Aday toplantısında önemli mesajlar veren Sekmen, şu ifadeleri kullandı:

''Önemli bir dönüm noktasından geçiyoruz. Dünya, yeniden şekilleniyor. Yeniden şekillenen dünyada aziz Türk milletimiz, Türkiye Cumhutiyeti'miz yerini almak için büyük bir gayret gösteriyor. Biz dün vardık, bugün de varız. Yarın ise daha büyük olmak için var olacağız. Allah nassip ederse bu yeni dönemde gerek bölgesel, gerek küresel anlamda yerimizi mutlaka alacağız. Başta Filistin olmak üzere Dünyanın bir çok yerinde kardeşlerimiz zülum altında. Tek bir ülkeden bu duruma ses çıkıyor. Orası da Türkiye.'' 

TARİH YAZACAĞIZ


Cumhur İttifakı'nın Şeyh Edebali'nin ''İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.'' sözleriyle  hareket ettiğini ve yeni bir demokrasi zaferine hazırlandığına dikkat çeken Sekmen, '' Erzurum'dan öyle bir destek çıkaracağız ki Türkiye birincisi olacağız. 31 Mart akşamına kadar el ele vererek iyi bir netice alacağız. 21 ilçe de ve büyükşehirde hep beraber Cumhur İttifak'ı olarak tarih yazacağız.'' şeklinde konuştu. 


KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ


Elinde tuttuğu kitapçığı salonda bulunan kişilere gösteren Sekmen, ''10 yılda yaptıklarımızı, büyük projelerimizi bu kitapçığa koyduk. Artık yapacağız demiyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz projelerle Erzurum'u bölgesinde güçlü, müreffeh hizmetlerle dolu bir şehir konumuna hep birlikte taşıyacağız.'' ifadelerini kullandı. 

DURMADIK, DURDURULMADIK, YORULMADIK, YIKILMADIK....

Köy, mahalle, ilçe ve merkezde bütün vatandaşlara Seçim Beyannamesini ve Türkiye Yüzyılı’nın Güçlü ve Lider  Türkiye’nin inşa ve ihyasını anlatacaklarını söyleyen Sekmen sözlerine, ''Dağ taş demeden bu kutlu davayı ifade edip Evelallah, İnşallah, Cenab-ı Mevla’nın izniyle Erzurum’u Cumhur İttifakımızla kazanacağız.
Bizler, bundan 10 yıl önce bu nadide şehre, yine sizlerin icazetiyle hizmet için geldik…
İnsana hizmet etmenin aynı zamanda ibadet olduğundan hareketle; halkımız için gecemizi gündüzümüze kattık, koştuk, koşturduk, çabaladık, gayret ettik…

Durmadık, durdurmadık, yorulmadık, yılmadık…'' diyerek devam etti.

ERZURUM'DA YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR

Erzurum’da göreve geldiği günden bu zamana kadar her platformda her alanda ve her sektörde markalaşmaya ve eser siyasetimizle marka yatırımlar yapmaya büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Sekmen, ''İnşallah Erzurum’da hayata geçireceğimiz birbirinden değerli yatırım projeleriyle hemşehrilerimize “AK Belediyecilik” ve “Gerçek Belediyecilik” ayrıcalığını yaşatmaya devam edeceğiz.

Karaçoban’dan Şenkaya’ya, Tortum’dan Hınıs’a, Horasan’dan Tekman’a, İspir’den Pasinler’e, Tortum’dan Köprüköy’e, kısaca Erzurum’un dört bir yanına dokunmak suretiyle yaptığımız, yapmaya başladığımız ve yapacağımız yatırımlarla şehrimizi bölgesel kalkınmanın öncüsü haline getireceğiz.'' dedi ve konuşmasını Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  “Bizim daha çok işimiz var…” sözleriyle sonlandırdı ve ''Evet Erzurum’da da bizim yapacak daha çok işimiz var…'' dedi.


Toplantıda konuşan önemli isimlerden biri de  AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala oldu. Ala, konuşmasına vefatının ardından bugün Bursa’da cenaze töreni düzenlenen Alev Alatlı Hocaya rahmet dileyerek başladı.

Erzurum'un Cumhur İttifak'ı içerisinde olduğuna dikkat çeken Ala, “ Dışarıda Erzurumlu dediğin zaman senet vermeden güvenilen adamdır. Hiçbir garanti almadan onunla iş yapılabilir denilen adamdır. Erzurumlu demek palandöken gibi vakur, Çoruh gibi coşkun özünde duran davasını hiçbir şeyle değişmeyen adam gibi adamdır” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’yi belediyelerle, merkezi idarelerle en gelişmiş dünyanın 10 ülkesi arasına sokmak istediklerini söyleyen Ala, Bizim tüm çabamız budur. Bunun için siyasi istikrar lazım. Erzurum siyasi istikrarın arkasında her zaman durdu. Siyasi istikrar Türkiye’ye ne kazandırdı diyorlardı altılı masa. Şu anda nerde o altılı masa, darmadağın.O masanın altından öyle protokoller çıktı ki, onlara oy veren vatandaşlarımız bile “ Türkiye facianın eşiğinden dönmüş, İyi ki bunlar iktidar olmamışlar” dediler. Hatta o altılı masadaki bazı siyasiler bile “iyi ki biz kazanamamışız” dediler. Böyle bir uçurumun kenarından alındı Türkiye.'' dedi.


SANDIKTAN TÜRKİYE VE DÜNYA'YA GÜÇLÜ BİR SES ÇIKARMANIZI RİCA EDİYORUM


31 Mart seçimlerinde Erzurum’un yeni bir destan daha yazacağına inandığını dinleyenlere aktaran Efkan Ala, “Önümüzdeki yakın bir zamanda seçim var. Ben diyorum ki arkadaşlarımdan önce aday olan şu anda sizlerin, milletimizin huzuruna çıkacak kardeşlerimi, belediye başkanı adaylarımızı yürekten tebrik ediyorum. Bir yıl önce ortaya koyduğumuz Türkiye yüzyılı vizyonuyla buluşturabilecek vizyona sahip beyinlerimizi yönetecek belediye başkanlarımızı cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken işbaşına getirilme zamanıdır. Önümüzde dört beş yıl var. Bu seçimlerde Mayıs’ta yaptığımız gibi Mart ayının sonunda Cumhur İttifakı'na güçlü bir destek vererek, Türkiye'nin önüne çok ciddi bir siyasi otoban yapmış olacağız. Siyasi hızlı tren yapmış olacağız. Dolayısıyla Türkiye’yi kimse tutamayacak. Şehirlerimiz, Ankara iş birliği içerisinde belediye başkanlarımız da Cumhurbaşkanımız iş birliği içerisinde Türkiye'yi hedeflerine taşıyacaktır. El ele vererek Palandöken’in eteklerinden Türkiye’ye ve Dünya'ya sandıktan güçlü bir mesaj bir ses çıkarmanızı istirham ediyorum kardeşiniz olarak”  diyerek konuşmasını noktaladı.

ADAYLAR TEK TEK AÇIKLANDI

Katılım sayısının yoğun olduğu toplantıda AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala'nın gerçekleştirdiği konuşmalardan sonra 31 Mart seçimlerinde Ak Parti koridorlarından aday olacak isimler tek tek açıklandı.

İşte  o liste:

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Listede Kamil Aydın Yok! Bahçeli'nin A Takımı belli oldu: İşte isim isim liste

Listede Kamil Aydın Yok! Bahçeli'nin A Takımı belli oldu: İşte isim isim liste

15-04-2024 - SİYASET

Son seçim anketine göre Şenkaya'da CHP açık ara önde

Son seçim anketine göre Şenkaya'da CHP açık ara önde

30-03-2024 - SİYASET

Cemal Koçak Palandöken'i Kazanmak İçin Gece Gündüz Demeden Çalışıyor

Cemal Koçak Palandöken'i Kazanmak İçin Gece Gündüz Demeden Çalışıyor

26-03-2024 - SİYASET

Cemal Koçak Palandöken'i Kazanmak İçin Durmak Bilmiyor!

Cemal Koçak Palandöken'i Kazanmak İçin Durmak Bilmiyor!

26-03-2024 - SİYASET

Yeniden Refah Adayı Abdulhatem Bastem tarafından, saldırı iddiasına yalanlama

Yeniden Refah Adayı Abdulhatem Bastem tarafından, saldırı iddiasına yalanlama

22-03-2024 - SİYASET