İLGİLİ HABERLER Başkan Yaşar ; '' Üretim çiftçilerimizden, destek bizden '' Erzurum tarımda basamak atlayacak

Erzurum Turizm, Tanıtım ve Kalkınma Derneği Başkanı Ömer Faruk Kızılkaya, yaptığı araştırmalar neticesinde basına yansıyan bu olayın kaçak bir çalışma olduğunu belirtti . 
Erzurum’da Şenkaya ilçesi Akşar mevkiinde araştırma yaparken kene tarafından ısırılan Arkeolog Murat Kurt ’un Oltu kırsalında da iki gün araştırma yaptıktan sonra rahatsızlanarak önce Oltu Devlet Hastanesine kaldırıldığı, durumunun ciddiyetini korumasının ardından Erzurum Şehir Hastanesine sevk edildiği, yoğun bakıma alınan Kurt’un tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı yönünde ulusal basına yansıyan haber hakkında Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ilgili araştırma başlattı. 

A

Büyüt

A

Küçült

 

Yorumlar

  Haberler Kültür-Sanat

Yasal süreç başlatıldı 6 Haziran 2022 Pazartesi günü ulusal basına yansıyan “Erzurum’da kenenin ısırdığı arkeolog hayatını kaybetti” başlıklı haber üzerine konu hakkında inceleme başlatıldı.

KÜLTÜR-SANAT

10 Haziran 2022 - 16:11

A

Büyüt

A

Küçült

TAKİP ET
6 Haziran 2022 Pazartesi günü ulusal basına yansıyan “Erzurum’da kenenin ısırdığı arkeolog hayatını kaybetti” başlıklı haber üzerine konu hakkında inceleme başlatıldı. Erzurum Turizm, Tanıtım ve Kalkınma Derneği Başkanı Ömer Faruk Kızılkaya, yaptığı araştırmalar neticesinde basına yansıyan bu olayın kaçak bir çalışma olduğunu belirtti . 
Erzurum’da Şenkaya ilçesi Akşar mevkiinde araştırma yaparken kene tarafından ısırılan Arkeolog Murat Kurt ’un Oltu kırsalında da iki gün araştırma yaptıktan sonra rahatsızlanarak önce Oltu Devlet Hastanesine kaldırıldığı, durumunun ciddiyetini korumasının ardından Erzurum Şehir Hastanesine sevk edildiği, yoğun bakıma alınan Kurt’un tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı yönünde ulusal basına yansıyan haber hakkında Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ilgili araştırma başlattı. 


Bir bölgede araştırma yapabilmek için Kültür Bakanlığından izin alınması gerektiğinin altını çizen Kızılkaya , haberin dikkatlerini çektiğini söyledi. Kızılkaya, “Bana 27 Mayıs tarihinde bir arkadaşım bir gün önce uçakla bir arkeolog kafilesinin geldiğini ve Erzurum’da çalışma yapacaklarını söyledi. Kendisi de aynı uçakta seyahat eden arkadaşım, bu kafiledekiler uçaktan bazı yerleri birbirlerine göstermiş, bunun üzerine onların gösterdiği yerin kısa bir videosunu çekerek bana göndermişti. Konuyu Müze Müdürlüğüne ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne sordum ama onlarla alakalı bir çalışma olmadığını öğrendim.” dedi.
Arkeoloğun ölüm olayı gerçekleşip medyaya düşünce konuyu Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne,  Müze Müdürlüğüne ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne sorduklarını ve hiçbir kurumun bu araştırma çalışmasından haberdar olmadığını öğrendiklerini, Akşar Jandarma Karakolunu arayarak onların da konudan haberdar olmadıklarını öğrendiklerini belirtti. Kültür Bakanlığı Kazılar Daire Başkanlığı ile irtibata geçerek Arkeolog Murat Kurt ’un kendisinin veya bağlı bulunduğu bir ekibin Erzurum ve çevresinde yüzey araştırması izni almış bir ekibin olup olmadığının bilgisini istediklerini, Kazılar Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre resmi bir iznin söz konusu olmadığını belirlediler. 
Kendisi de Arkeolog olan Kızılkaya insanların hele hele arkeolog ve sanat tarihçilerinin istedikleri zaman sahaya çıkamayacaklarını, bunun hem kanunen ciddi cezalarının olduğunu hem de saha çalışması yapabilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığından resmi izin almak gerektiğini belirtti. Bu prosedüre uymadan sahaya çıkmanın ise suç olduğunu, dolayısıyla ölen meslektaşının aslında bir suç işlediğini, bu prosedürün de her arkeolog -hele hele 52 yaşındaki tecrübeli bir arkeolog- tarafından bilindiğini, bunun aksinin olmasının mümkün olmadığını belirtti. 

Yapılan araştırmalarda Arkeolog Murt Kurt’un sosyal medya uygulaması facebook’ta “Defineciler ve Arkeologlar” isimli bir sayfanın yöneticisi olduğu belirlendi. Konuyla ilgili yasal sürecin Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından başlatıldığı öğrenildi.

Admin

ETİKETLER: YORUMLAR #comments .nav-link.active { color: #ffffff; background-color: #3f51b5 !important; border-color: none !important; } #comments .nav-tabs .nav-link { margin-bottom: -1px; background: 0 0; border: 1px solid transparent; border-top-left-radius: 0px !important; border-top-right-radius: 0px !important; } Website Yorumları Name Email Comment function comment_module(){ $(".comment_action .replay").click(function () { $("#replay_form").remove() var commentid = $('a',this).attr("data-comment"); var commentname = $('a',this).attr("data-comment-name"); console.log(commentname) var replay_form_template = ''+ ''+ ' '+ ' '+ ' '+ ' '+ ' Name'+ ' '+ ' '+ ' '+ ' '+ ' '+ ' Email'+ ' '+ ' '+ ' '+ ' '+ ' '+ ' Comment'+ ' '+ ' '+ ' '+ ' '+ ' '+ ' '+ ' '+ ''; $(this).closest(".comment_action").after(replay_form_template) grecaptcha.render('captcha_container', { 'sitekey': '' }); }) $(".comment_action .report").click(function () { var commentid = $('a',this).attr("data-comment"); var request = $.ajax({ url: "https://web.archive.org/web/20220610173726/https://guncel25.com/theme/veni/reportCommnet.php", method: "POST", data: { commentid : commentid }, dataType: "HTML" }); request.done(function( response ) { console.log(response) }) request.fail(function( jqXHR, textStatus ) { }); }) } ÇOK OKUNANLAR Bugün Bu Hafta Bu Ay

Ve Yasal süreç başlatıldı.