Citroën, tamamen elektrikli yeni ë-C4 ve yeni C4 modelleriyle elektrikli araç hamlesine devam ediyor.
Haber merkezimize bir açıklamada bulunan Sönmezer Citröen bayi yönetim kurulu üyesi Kadir Sönmez; “Fransız Citroen markası kompakt hatchback segmentindeki başarılı geçmişine yep yeni bir sayfa açmaşı hedefliyor. Segmentinin kurallarını yeniden yazan tamamen elektrikli yeni ë-C4 ve yeni C4, Citroën DNA’sına özgü niteliklerle sınıfının tüm gereksinimlerini fazlasıyla karşılamaya aday. Citroën; SUV standartlarına uygun büyük çaplı tekerlekler, güçlü bir duruş, enerjik bir görünüm, aerodinamik siluet, zengin kişiselleştirme seçenekleri ve iddialı detaylarla tasarımda ileriye doğru güçlü bir adım atacak.”dedi.

Yeni c4’te Elektrikli devrimi yaşanacağını belirten Kadir Sönmez; “Tamamen elektrikli yeni ë-C4, C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, ë-Jumpy and ë-SpaceTourer modellerinin ardından markanın elektrikliye geçiş hamlesini devam ettiriyor. Ayrıca yeni C4 benzinli veya dizel motor seçeneğiyle de sunuluyor. Progressive Hydraulic Cushions® süspansiyon, Advanced Comfort koltuklar veya dünya tanıtımı yapılan Citroën Smart Pad Support™ gibi çözümlerle Citroën Advanced Comfort® özelliklerini bünyesinde barındıran tamamen elektrikli yeni ë-C4 ve yeni C4; 20 adet sürüş destek sistemi ve gelişmiş bağlanabilirlik özellikleriyle sınıfının standartlarını yeniden belirliyor. Tüm bu özellikler tamamen elektrikli yeni ë-C4’teki ë-Comfort deneyimi ile daha da ileriye taşınıyor.”dedi.

Ayrıca sonbahardan itibaren yeni modellerin siparişeaçılacağı müjdesini veren Sönmezer Citröen bayi Yönetim kurulu üyesi Sönmez;” Citroën’in 10. nesil kompakt hatchback modeli olarak yollara çıkan yeni ë-C4 ve yeni C4, sahip olduğu konfor ve karakteristik özellikleriyle marka tarihinde tamamen yeni bir dönem açıyor. Markanın ilk kompakt modeli 1928 yılında yollara çıkmıştı. İlk nesil C4 ile başlayarak bugüne kadar Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004 ve 2010) ve C4 Cactus olmak üzere farklı modellerle marka kompakt sınıfta yaklaşık 12,500.000 adet üretime imza attı. Tamamen elektrikli yeni ë-C4 ve yeni C4 teknolojileri, zengin donanımı, iddialı tasarımı, geniş iç mekanı, 31 dış tasarım ve altı iç tasarım olmak üzere zengin kişiselleştirme seçenekleri ve tamamen elektrikli, benzinli ve dizel olmak üzere farklı motor seçenekleriyle Ramazan bayramından itibaren siparişe açılacak.”dedi.