Dilara Karakaya/ Kardeş Kal Türkiye Plartformu toplantısı için Erzurum'a gelen; Kardeş Kal Türkiye Plartformun Kurucusu Orhan Uzuner ve Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz'ı, Erzurum Havalimanı'nda, Kardeş Kal Türkiye Erzurum Bölge Koordinatörü Tevhit Açıl ve çok sayıda partili karşıladı. Toplantı saat 10.00 da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de katıldı. 

"Cumhurbaşkan'ımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, İkinci Abdülhamid'in Yanlızlığına Bırakmıyacağız"

Kardeş Kal Türkiye Plartform toplantısında AK Parti Yerel Yönetim Başkan Yrdımcısı Mücahit Yanılmaz, önce Karadeniz'de bulunan doğal gaza sonra da 2023 seçimlerine değindi. AK Parti Yerel Yönetim Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz; " 2023'e giden yolda biz Karadeniz'de doğal gazı bulduk. Bunlar ne diyorlardı Doğal gaz arayamazsınız diyorlardı, doğal gazı arayan gemimizin adını Fatih Sultan Mehmet koyduk. Bir diğer gemimizin adını Kanuni Sultan Sülayman koyduk şuanda Doğu Akdeniz'de petrol arayan geminin adı 2. Abdülhamid koyduk. Arayamazsınız dediler aradık, bulamazsınız dediler bulduk, çıkaramazsınız dediler çıkarıyoruz. Şimdi de diyorlar ki işletemezsiniz. 2023'de Allahın izniyle Karadeniz'deki doğal gazı, Erzurum'daki evlerinizde kullanmaya başlayacağız. Doğu Akdeniz'de petrolü buluyoruz, daha önemlisi hidrat bulduk. Her yıl yurt dışına 55 milyar dolar petrol ve doğal gaz bedeli ödüyoruz, 2023'den itibaren 55 milyar doları yurt dışına vermiyecez. Bu para 85 milyon bu millettin evlatlarına kalacak. Biz 2023'e giden yolda Cumhurbaşkan'ımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, ikinci Abdülhamit Han'ın yanlızlığına bırakmıyacağız. Ölsekte onun yanından ayrılmayacağız ve Allahın izniyle 2023'te Cumhurbaşkan'ımızı yeniden Türkiye Cumhurbaşkan'ı yapacağız" ifadelerine yer verdi. AK Parti Yerel Yönetim Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e yaptığı işlerden dolayı teşekkür edip konuşmasını sonlardırdı.

Toplantının sonlarına doğru 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe nedeniyle acil sinyal konusunda daha da ileri teknolojiye ( radyo, telsiz, dron vb.) imza attılan sunumlar yapıldı.