Dijital değişim ve dönüşüm ile çalışmalarına devam eden Kapaklı Belediyesi, daha önce hizmete geçirdiği kent rehberinde dijital yeniliğe gitti. 360 dereceli panoramik fotoğraflama tekniği ile vatandaşlar her türlü sorgulamayı 3 boyutlu ekranlarda yapabilecek. Kent Rehberi’ni hayata geçiren Kapaklı Belediyesi, Kapaklı’nın yol ağı ve imar planlarını 360 derece panoramik fotoğraflama tekniği ile kayıt altına alarak yeni bir dijital yeniliği vatandaşların hizmetine sundu.

Vatandaşlar, Kapaklı Belediyesi’nin web sayfasında hizmete sunulan Kent Rehberi hizmetinde, sorgulamak istediği veya bakmak istediği alanı 360 dereceli panoramik fotoğraflama tekniği sayesinde 3 boyutlu olarak görebiliyor, görüntülenen alanın çevresinde sanal tur yapabiliyor.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yapılan dijital yenilik ile ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Kapaklımızın yol ağını 360 derece panoramatik olarak fotoğrafladık, ölçümledik. Bunun teknoloji sayesinde sahaya inmeden personelimiz web ortamında hangi sokakta, hangi caddede, ne kadar genişlikte yolumuz var, kaldırım genişliğinden, bordür taşların genişliğine kadar hepsini internet ortamında görebiliyor. Aynı şekilde vatandaşlarımızda bu hizmet sayesinde kent rehberi üzerinde aradığı ada parseli 360 derece panoramatik olarak görüntüleyebilecek.  Vatandaşlarımız Kapaklı Belediyesi Kent Rehberi sayfasına https://keos.kapakli.bel.tr/keos üzerinden ulaşılabileceği gibi Kapaklı Belediyesi web sayfasındaki “Kapaklı” sekmesi içerisinde yer alan Kent Rehberi başlığı üzerinden de ulaşılabilecek. Ayrıca yine web sitesinde yer alan hızlı menülerdeki Kent Rehberi ikonundan da kolayca erişim sağlanabilir”