Erzurum Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Faruk Bulut, Erzurum Köprüköy ilçesinde sağlık çalışanlarına şiddet uygulandığını söyledi. Olay hakkında açıklamalarda bulunan Bulut, “Olay Köprüköy, Hınıs arasında başladı, Olay yerine varıldığı anda sağlık çalışanlarına şiddet uygulandı. Bu konuda geç kalındığı bahane ediliyor ama söz konusu mevki her yere uzak. Birde orda talihsizliklerden bir tanesi ambulansların vakada olması, başka hastalara gitmesiydi. Olay şu şekilde gerçekleşiyor.  Erzurum’a bir vaka getirdikten sonra, dönerken Paşa pınarı mevkiinde vakayı alıyorlar 112 merkezdeki birimler, sağlık çalışanlarına vakayı iletiyorlar bunlar hızlı bir şekilde olay yerine intikal ediyorlar. Bir trafik kazası çok şükür herhangi bir ölüm ya da sıkıntılı bir durum olmayan kaza. Ama sağlık çalışanları olay yerine vardıkları zaman şiddetle karşılaşıyorlar. Sonrasında hastayı alıp, Erzurum’a geliyorlar. Atatürk Üniversitesi Hastanesi ‘ne getiriyorlar hastayı, o aşamada ambulansı hasta yakınları arkadan takip ediyor ve sağlık çalışanları sedyeyle hastayı indirirken, orada tekrardan bir saldırı oluyor darp, hakaret, tehdit. Sağlıkçı arkadaşımızın boğazı sıkılmış, izleri bulunmaktaydı. Sağlık çalışanlarına şiddet ’in yüzde 91’i hasta yakınlarından gelmekte. Böyle bir problemimiz var bunu aşmamız gerekiyor.  Sağlıkta şiddeti nasıl önleyebiliriz? Topluma bunun anlatılması gerekiyor. Ciddi bir devlet otoritesi ve sürdürülebilir bir politika oluşturulması gerekiyor.

Sağlık çalışanına şiddet uygulandığında, hastanız daha çabuk iyileşmiyor. Acil serviste şiddet daha çok gerçekleşiyor. Acil servise girildiği zaman triyaj birimi var. Triyajdaki sağlık çalışanı konuma hâkim neyi, neye göre sınıflandırmasını biliyor. Acil servislerde sarı alan, kırmızı alan, yeşil alan bu ayrım bulunmakta. Öncelik seviyesine göre yönlendiriliyor. Kırmızı alandaki hasta bekletilmeden içeri alınıyor. Acil vakalar, ölüme sebebiyet verecek vakalar, kalp krizi, yaralanmalar gibi durumlarda. Oradaki ekip hastayı bekliyor. Sarı alan biraz daha hafif, yeşil alan ayakta tedavi yöntemi. Hasta ve hasta yakınları bekletildiklerini söylüyorlar. Hâlbuki oradaki sağlık çalışanları keyfi olarak bekletmezler. Bütün sağlık çalışanları işlerini çok iyi yapıyorlar, buna inanmanız lazım “ dedi.

Erzurum Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Faruk Bulut, Şiddete uğrayıp hayatını kaybetmiş, şehit doktorlarını da andı. Bulut; “ Doktor Ekrem Karakaya Konya Şehir Hastanesinde öldürüldü. Öldürülme sebebi, Anjiyoda rahmetli olan bir kadının sorumlusu olarak gösterildiği için öldürüldü. Rahmetle anıyoruz. . Ersin Arslan katiline verilen ceza 24 yıl, Doktor Kamil Furtun Samsun’da görevde şehit oldu. Doktor Kadir Songür İzmir ‘de hastayı tedavi etmek için giderken, boğazına Jiletle saldırılıyor. Sağlıkta şiddetin büyük bir bölümü araştırmalar sonucu 30 yaş altı ve eğitimsiz kişiler tarafından yapılıyor. Bunların bilinçlendirilmesi lazım bir takım kamu spotlarının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor. . Bu katillere verilen cezaların Hastane duvarlarında insanlara gösterilmesi gerekiyor. Bu insan, suç işledi ve karşılığında bu cezayı aldı bunun gösterilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarına şiddetin tamamına baktığımız da çözülemeyecek ne vardı da,  bu şekilde çözmeye çalıştınız. Bu sorunu çözdünüz mü? “ İfadelerini kullandı.