Güncel 25 Medya
HV
28 MART Perşembe 11:31

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetlerde Bir Skandal Daha...

Gün geçmiyor ki, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile alakalı bir skandal patlak vermesin…

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-08-2022 21:52
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetlerde Bir Skandal Daha...

Kamuoyunda gazetemize karşı, mesnetsiz söylemlerle olumsuz bir propaganda yapılıyor. Sözde bizler, bir düşmanlık üzere şahsi hissiyat ve düşüncelerle, Terör ve Fetöcülük söylemi ve suçlamaları ile, düşmanca bir tavırla agresif habercilik yapıyormuşuz gibi gösteriliyoruz.

Güncel25 Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olarak net bir şekilde belirtiyorum ki; bizlerin varsa tek amacı, Adaletin sağlanması ve Kamu vicdanına sığmayan, toplumca yanlış olduğu bilinen, oluşmuş/oluşabilecek her türlü haksızlığa karşı basın görevini kamuoyu adına yerine getirmektir!

Ayrıca; ilerleyen süreçte yayınlayacağımız bir başka haberde, kimin Fetöcü, kimin Fetö sevici ve kimin Fetö mensuplarını koruyucu rollerini üstlendiğini de, belgeleriyle birlikte kamuoyunun ve Türkiye Cumhuriyeti Adaletinin takdirlerine sunacağız…

Elimize ulaşan dosyalardan bir başka skandal haberi de bugün siz değerli okuyucularımızın takdirine ve bilgisine sunuyoruz.

Skandal Haberin Konusu, Aziziye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Muhsin Aslan ve Muhakkikler Arasında Yapılan görüşmenin ses Kaydının, Muhsin ASLAN tarafından Kayda Alınması!

İçeriği ise; bir önceki yapmış olduğum haberimizde (Kurumdaki çalışanın Aşkı Memnu Benzetmesi Haberi) belirttiğimiz olay ile alakalı, Arif Aras ile Yusuf Yiğit’in muhakkik olarak görevlendirilmesi ile gelişen olay.

İddiaya göre, yapılan soruşturmalar idarenin personel içerisinde ki özel çabası ile personeller arası geçimsizlik ve anlaşamamazlık yönüne çekilerek kapatılmış.

İçeriği ahlaksızlıklara dayanan soruşturma esnasında ve soruşturmayı karara bağlarken, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İLBAŞ, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı İsmet ERDAL, yine haber kaynağımızın iddiasına ve Muhsin Aslan’ın gizlice kaydettiği ses kaydına göre, baskı, yaptırım ve yönlendirmelerde bulunarak “Bu dosyayı alıp götürün. Bize bu şekilde getirmeyin dosyayı. Ceza verin, öyle getirin!” demesi, kurumlarda kurum amirlerinin, soruşturmayı etkileyip etkileyemeceği, ne cüretle ve neye dayanarak, kendi kafasına göre yönlendirebilip, yönlendirebimeyeceği şeklinde soru işaretlerini akla getirirken, vatandaşın adalete olan güvenini sarsacak bir hareket olarak tarihe geçiyor.

Not: Muhsin Aslan’ın gizlice aldığı ses kaydı, bizim haber merkezi arşivimizde olmakla beraber, konu ile alakalı açılan bir dosyada, savcılık tarafından kayıt altına alınmış.

Bir cümlesini yazdığımız ses kaydı konuşmasından anlaşılacağı üzere;

Muhakkiklere (Arif Aras ve Yusuf Yiğit) baskı ve engellemelerle, sosyal kabadayılığa maruz bırakan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı İsmet ERDAL ve İl Müdürü Cemil İLBAŞ, Adaleti engelleme suçlarını işlemiş olmuyorlar mı?

Yapılmış olan tüm soruşturmalarda muhakkiklerin, etki - baskı altına alındığını varsayarsak; Cemil İLBAŞ ve İsmet ERDAL’ın istek ve arzularına göre, masum insanlara ısmarlama cezalar verilmiştir diyebilir miyiz?

Muhakkikler Yusuf Yiğit ve Arif Aras, baskı, engelleme ve yönlendirmelerle sosyal kabadayılığa maruz kaldılar ise, yapılan baskılara itiraz edip Savcılığa taşımadıkları için suç işlemiş olmuyorlar mı?

Bir diğer soru da; ses kaydını alan Muhsin Aslan, neden bu ses kaydını alma gereği duymuştur?

Muhsin Aslan Yusuf Yiğit’i telefonla arayarak, kendisi hakkında yürütülen (temeli gayri ahlaki ilişkiler olan, ama evriltilen) soruşturma hakkında görüşme yapmış. Ve Yusuf Yiğit’ten habersiz görüşmenin ses kaydını almış. Muhsin Aslan almış olduğu ses kaydını Savcılığa dahi teslim etmemiş.

 

Peki; Muhsin ASLAN, almış olduğu ses kaydını kendini haklı ve suçsuz görüyor ise neden savcılığa bildirmemiştir?

 

Savcılığa teslim etmediği ses kaydını kime, kimlere karşı ve ne için kullanma amacı olabilir?

 

Muhsin ASLAN’ın elinde başka makam sahiplerinin ve personelin ses kaydı var mıdır?

 

Muhakkikler yaşananları inkar ediyor ise, iftira atmış olmazlar mı?

 

Muhakkik Arif ARAS’ı soruşturma sürecinde, soruşturma ile ilgili dur durak bilmeden kim, kimler neden aradı?

 

Muhakkik Arif ARAS’ı, ahlaksız içerikli bu soruşturmaya görgü tanığı olarak ifadeye çağırdığı birine (olay tarihinde Erzurum sınırlarında bile olmayan) neden olaya dahil ederek ceza vermiştir?

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde bu tür olaylar ve ilişkiler hep yaşanıyor mu?

Yaşanıyor ise VATANDAŞ, ne ara Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün vermiş olduğu hizmetlerden yararlanıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yaşananları nereye kadar görmemezlikten ve duymamazlıktan gelecek?

 

Ses kaydı ile ilgili;

 

Baskı uygulayan ve uygulanan, uygulanan baskıyı yerine getirenler ve ses kaydını alan, ses kaydının içeriği ile ilgili yetkili mercilere bilgi vermeyenler, ses kaydının içeriği ile ilgili İDARİ VE ADLİ YASAL İŞLEMLERİN YAPILARAK CEZALANDIRILMALARIN YAPILMASI gerekmiyor mu?

Soruşturmaların selameti için idarenin görevden el çektirilmesi gerekmez miydi?

AdminAdmin

YORUMLAR