Milli TV Genel Yayın Yönetmeni Zarif Yıldız'ın sunduğu "Er Meydanı" programına konuk olan Erzurum CHP İl Başkanı Suat Dülger, gündemle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. 

Erzurum'da İl Başkanı olmanın maşakatli bir iş olduğunu söyleyen Dülger; " dışarıda bakıldığında kolaymış gibi geliyor.  Zaten az oy alıyorlar. Erzurum'da çok da büyük bir ihtiras, büyük istek yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin her yerinde ne oy alırsa alsın; çok güçlü, içinde parti grupları olan, çok farklı fikirlerde olan, iddialı yurttaşlarımızdan oluşuyor. Bu nedenle Erzurum'da da İl Başkanı olmak benim açımdan meşakatli bir iş."dedi.

Konuşmasının devamında kendisinden önceki yöneticilere teşekkür eden Dülger; "Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi ne yazık ki bir 1980'den sonra bir kopuş yaşamış. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Seçim geliyor. Parti içinde doğal olarak sizin Başkanlığımıza muhalefet eden insanlar da var. Bu da saygıyla karşılanacak bir durumdur. Burası demokratik bir platformdur. Biz de geldik, aldık partiyi. Bizden evvelki çalışanlara, bizden önce emek verenlere teşekkür ediyoruz. Tabii ki bize sıfır bir parti bırakmadılar. 99 yıllık Cumhuriyet Halk partisini bize bıraktılar. Biz de aldık yönetimi oluşturduk."dedi.

Anketlere değinen Dülger, "19.000 oyda sıkışıp kalmıştık. 40.000 civarında oy aladığımız anketlerde görünüyor." ifadelerini kullandı. 

MHP' yi Cezalandırmak İçin Bize Oy Vermek İstiyorlar

Mhp'ye oy veren vatandaşların, Mhp ile aralarında sorunların yaşandığını bu yüzden de Chp'ye oy vermek istediklerini söyledi. Dülger; " Ülkücü yurttaşlarımız problemler yaşadıkları için bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisi'ni cezalandırma eğilimi var. Bu durum bize büyük bir emanet oy getirecek. Ülkücü kesimden bu istek çok geliyor. Ben ülkücüyüm yarın MHP ve yönetim değiştiğinde ben yine Milliyetçi Hareket Partisine oyumu vereceğim ama bugün ben size geçici olarak oyumu size vereceğiz. Geçenlerde bankada sıra bekliyordum. Chp İl Başkanı olduğumu söyleyince aynısını söyledi kardeş 42 yıldır MHP' liyim ailecek eşimle karar aldık bu seçimde hepimiz CHP'ye oy vereceğiz" dedi.

DÜLGER; "ERZURUM NÜFUSU 1970'Lİ YILLARIN NÜFUSUYLA  AYNI"

Erzurum nüfüsünun azalması hakkında açıklamalarda bulunan Dülger; "Erzurum'un bugünkü nüfusu 1970' li yıllardaki nüfusuyla aynı sanki yerinde saymış gibi. Erzurum Büyükşehir belediyesi'nin son 34 yılda kentsel dönüşüm adına yapılan işleri gözle görülemeyecek gibi değil. Şehrin dizayn yapısı değişmesi, kalenin etrafının açılması, kent müzesinin açılması ve Çırçır mahallesini epeyce değişmesi bunlar güzel şeyler ama binayı yıkıp bina yapıyorsun içinde oturan azalıyor. Sonra da nüfus düşüyor çünkü sadece bina yapıyorsun. Mesela AK Parti 20 yıldır iktidarda Türkiye'nin ekonomisinin de büyüttüğünü söylüyor ki hepsi de yalan değil ama Erzurum'da göç olmasının sebebi işsizlik daha çok. 1.000 kişinin çalıştığı bir fabrika bile yok, sadece çağrı asislik yapılacak işler bulunuyor. Bu da Erzurumda işsizliğe ve göçe sebep oluyor" dedi.

HDP'YE OY VERENLERİN BİZE OY VERMELERİNİ İSTERİZ

Dülger; " HDP ile bizim kurumsal bir işbirliğimiz yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP yurttaşlarımızın bize oy vermesini isteriz. Bizim HDP ile direkt organik bir ittifakımız yok tabi, rakip partilerimize karşı, HDP seçmeninin son seçimlerde grup halinde bize oy vermesi bize Büyükşehir Başkanlığını kazandırdı" ifadelerine yer verdi.