Milli TV Genel Yayın Yönetmeni Zarif Yıldız’ın sunduğu Er Meydanı programına, ErkHaber TV Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özçaylak, Erzurum siyasi gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Özçaylak, Mehmet Emin Öz’ün istifası hakkında görüşlerini açıkladı. Özçaylak; “Genel seçimlerin 14 Mayıs olarak açıklanmasından sonra, Ak Parti İl Başkanı Sayın Mehmet Emin Öz istifasını duyurdu. Bu konuda listede yer vermeyeceklerse, istifa ettirmeyeceklerdir. Çünkü birçok il Başkanı adaylık konusunda istifa etmek istedi, Genel merkez bunları değerlendirdi. Bir kısmına evet istifa edin denildi, bir kısmına da siz devam ediyorsunuz istifa etmeyin denildi. Çünkü lider hiyerarşisinin en yoğun yaşandığı partilerden biri, geçmişte MHP’dir. Bugün geldiğimiz noktada Ak Parti dir. Dolayısıyla istifa et denilmiştir Sayın Mehmet Emin Öz’e, buda şu anlama geliyor, Ak Parti’nin milletvekili listesinde Sayın Mehmet Emin Öz yer alacak gibi gözüküyor” dedi.

Sinan ÖZÇAYLAK, Seçim Zamanı Partilerde Aday Olacak İsimleri Söyledi

Sinan Özçaylak, Seçim zamanı partilerde kimlerin aday olarak gösterileceklerine dair tahminlerini açıkladı. Özçaylak; “Ak Parti de bu seçimde kadın aday olmayacağı ifade ediliyor. Malum Zehra Taşkesenlioğlu hakkında spekülatif iddialar ortaya atıldı, bu noktada yıpranan bir isim olduğu için Erzurum’dan aday gösterilmeyeceği söyleniyor. Onun yerine bir kadın aday gösterilir mi? Gösterilmez mi? Bilemiyorum. Ankara Kulislerinden aldığımız bilgi, bu dönem Erzurum’da kadın aday gösterilemeyebilir.  

MHP’de ise bütün denklem Genel Başkan yardımcısı Sayın Kamil Aydın’ın vereceği karara ya da Genel merkezin Sayın Kamil Aydın’la ilgili vereceği karara göre şekillenecek.  Eğer Prof. Dr. Kamil aydın ben Erzurum’a yine aday olmak istiyorum derse, bu noktada Genel başkanın hayır diyeceğini düşünmüyorum. 

Melih Kırkpınar siyasette önemli bir figür İYİ Partide, çünkü İYİ Parti’nin neredeyse Erzurum Teşkilatında paramparça olduğu bir süreçte göreve geldi. İl Başkanı zehir zemberek bir açıklamayla istifa etmiş. Parti dağılma noktasına gelmişti. Çok zor bir göreve tabi oldu aslında, kendisi çağrılıp İl Başkanı oldun denildi ve taşın altına elini değil gövdesini koydu. Çok kısa sürede partiyi toparladı. Bugün gelinen noktada İYİ Parti’nin Erzurum da iki milletvekili çıkaracağı algısı Erzurum’da da hâkim, bunu başarmak öyle kolay bir iş değildi baktığımız zaman bunu başardı.  Parti küçük bir yerdeydi kocaman bir binaya taşıdı. Partiyi yeniledi. Maddi, manevi çok emek sarf etti.  Kuşkusuz siyasette bunun karşılığı olur, ama ne şekilde olur bekleyip görücez. Ama en kötü ihtimalle İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar’ın listenin ikinci sırasında yer alacağını düşünüyorum. Bir olmasa, ikidir Melih Kırkpınar’ın yeri.

Erzurum’da siyaset anlamında, Deva Partisi Vahit Bingöl isminin nasıl bir isim olduğunu bilirler. Vahit Bingöl ana vatan partisi döneminde İl Başkanlığı yaptığı zaman nerdeyse bir Bakan kadar Erzurum’a faydası dokunmuş, bugün Erzurum’da barajlardan söz ediyorsak bu Vahit Bingöl döneminde yapılmıştı. Enerji bakanlığı o zaman Ana Vatan partisindeydi. Erzurum’un her meselesinde; Asayişinden tutun, Milli eğitimine kadar taşın altında eli olan isimlerden biridir. Şimdi dev partisinde siyaset yapıyor. Dolayısıyla Vahit Bingöl ismi deva partisi listesinde net kesin gibi. Yine ortak bir liste çıkarılırsa zaten bir isim olacak Deva Partisi’nden o isim de Vahit Bingöl’dür.

CHP ise bir önceki seçimde yüzde 4 oy oranı varken, şimdi partinin yaptığı son anketlerde 11 buçuk, 12 gibi oranlar var. Bu çok önemli bir oy artışı yani nerdeyse 3 katına çıkarmış gibi gözüküyor. Bu durum Türkiye’nin yaşamış olduğu ekonomik durumdan mı? Son yıllarda Kemal Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği performanstan mı? İl Başkanı atanan Sayın Suat Dülger’in Erzurum’da sahada gösterdiği performanstan mı böyledir? Burasını bilemem ama Erzurum’da CHP artık sokakta konuşulan, kahvede konuşulan bir partidir. 

Sinan Özçaylak; “Valiler Devleti Temsil Ediyorlar”

Sinan Özçaylak son olarak Türkiye gündemine bomba gibi düşen Erzurum Valisi Okay Memiş ve Erkam Yıldırım haberi hakkında konuştu. Özçaylak konu ile ilgili; “Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş yapılan haberler sonrasındaki, işte böyle seviyesizlik olur mu, böyle gazetecilik olur mu şeklinde ifadeleri oldu. Valla seviye o fotoğrafta ortadaydı. Seviye var mıydı yok muydu o fotoğrafta? Biz kamuoyunun yorumuna bırakıyoruz ama şunu söylemek istiyorum. Erzurum da Birçok Valiyle çalıştık, elbette ki Valiler de siyaset düşünebilirler, siyaset yapmak isteyebilirler ama sizler Devletin atanmış Valisisiniz ve Devleti temsil ediyorsunuz. Devleti temsil ederken de tarafsız olmak zorundasınız. Her partiye eşit mesafede yaklaşmak zorundasınız. Siz Devletin varlığını temsil ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.