BBP Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz; Teşkilat yapıları, İl, İlçe yapıları ile seçime hazır olduklarını söyledi.  Yılmaz; “Erzurum vefakâr bir şehir. Bugüne kadar kendi devletçi, milliyetçi ve maneviyatçı yapısı sebebiyle devletine, şehrine sahip çıkmış bir il. Bu seçim için kim daha çok çalışır ve Erzurum insanını kucaklarsa onun şansı daha çok olacak. BBP olarak öteden beri rahmetli Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’ndan bu zamana kadar, Kim olursa olsun gördüğümüz yanlışlarda tepki koyan bir partiyiz. Doğrulara da destek veren bir partiyiz. Eğer gördüğümüz yanlışlarda alternatif olarak söyleyecek sözümüz, bir çözüm önerimiz yoksa orda kelam etmeyiz. Biz muhalefetteki partilere de bunu tavsiye ediyoruz yani sadece yanlışı dile getirmek değil, tespit edilen o yanlışta varsa çözüm önerileri onlarla beraber konuşmaları gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Erzurum için pozitif ayrımcılık adında proje çalıştıklarını söyledi.  Yılmaz konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz; “Bu projede Erzurum’un geçmiş 40 yılını değerlendiren bir proje. Erzurum maalesef kaybeden bir şehir. Eski tabiriyle Doğu’nun partisi denildiği dönemden doğunun kasabası mahiyetine döndü. Var olan fabrikalarımız kapanmış 70 ten fazla fabrika kapandı, atölye bazlı demiyorum, onlarca bölge müdürlüğü ve üçüncü ordumuz gitmiş. Burada halkına milletine Erzurumlu ‘ya gelir sağlayan birçok şey kaybetmişiz. Artık öğrenci kenti olduk. Erzurum’u kaybede kaybede alıştık biz bu duruma. Bunu da hazmettik.  Bugün yapılan yerel yönetimlerde güzel işler var ama bize göre yetmez. Bugün ki Belediye Başkanımız geldiğinde teslim aldığı Erzurum’a yönelik ortaya koyduğu somut çalışmalarıyla, kendisi Erzurum’a çalışılmalar yaptığını söylüyor. Evet, bu hakkı da var ama geçmişten bu zamana kadar kaybeden Erzurum’a göre bu yapılanlarda az, biz bunu söylüyoruz. Daha fazla icraat yapılması gerektiğini dile getirip her platformda bunu iddia ediyoruz. Çünkü Erzurum ili 1980’lerde Türkiye Cumhuriyetinde o zamanlarda 67 il arasında ilk 7. Sıradaydı. Ama bugün 81 il içerisinde 69 ya da 67 ler bu şehir bunu hak etmiyor” dedi.

BBP Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, Konuşmasını sonlandırırken Sinan Ateş Cinayetine de değindi.  Ankara’nın göbeğinde vuku bulmuş, elim bir olaydır. Çok ivedi şekilde neticelenmesi gerektiğini o konuda da ısrar ediyoruz. Biz Muhsin Yazıcıoğlu davasını 14 yıldır adalet bekleyenleriz. İnşallah Sinan Ateş davası öyle olmaz. Sebep neyse inşallah kısa sürede açığa kavuşur. Biz bu konuda duyarsız kalmadık, yakın ilçe teşkilatlarımız cenazeye katıldılar. Türkiye için Mutlaka neticeye bağlanması gereken bir davadır” açıklamasında bulundu.