Erzurum ‘da 7 ilçe itibariyle teşkilat faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen Erzurum Zafer Partisi İl Başkanı Abdulhamit Uzun “Genel Başkanımız Sayın Ümit Özdağ’ la iletişimimiz vardı. Erzurum’da artık Zafer Partisi teşkilatının kurulması gerektiğini, Erzurumlu Türk milliyetçilerinin artık siyasette aktif rol alacağı bir partinin olması gerektiğini tarafımıza ulaştı bizde kendisiyle görüştük. Çok hızlı bir şekilde teşkilatlarımızı kurduk. Çok kısa zaman içerisinde ilk kongremizi yapacağız.” Dedi.

Erzurum’da Siyasete çıkış noktalarının birincisi Horasan, ikincisinin ise Pankart eylemi olduğunu söyleyen Abdulhamit Uzun “Yerelde parlamento da temsil edilen bir partiyiz. Erzurum’a nasıl hizmet edebiliriz? Erzurum halkının sorunlarını nasıl gündeme getirebiliriz?  Bundan dolayı Palen doğalgaz önünde fiili olarak bir eylemde bulunduk. Erzurum’da Doğalgaz fiyatlarının biraz daha vergisinin azaltılması, BOTAŞ’ın yaptığı fiyatlandırmalara daha yakın, fiyatlandırma yapılması gerektiğine inandık ki. İstanbul’da İGDAŞ firması yaptı.  Bu durumun Erzurum da ‘da yapılması gerektiğini düşündük ve bununla ilgili basın açıklaması yaptık. Diğer eylemimiz ise Horasan Devlet Hastanesi çalışanları mobbinge uğruyorlardı, bu konuda bize ulaştılar. O kamu kurumunda mobbing varsa, çalışanlar eziliyorsa. Erzurum’un artık Zafer Partisi var. Kimse artık kamu kurumlarında da mobbing yapamayacak. Bu olayı Genel Başkanımız gündeme getirip Twitter da paylaştı. Zafer partisi Erzurum İl Başkanlığı gündeme getirmeseydi. Diğer partilerin gündeme getireceği yoktu, Biz gündeme getirdik. tahkikat başlatıldı, o kişi görevden alındı. Biz Şehrimizde yaşayan insanların, gençlerin sıkıntılarını dile getirme aracı ve bu dile getirmeyi gündem yapma aracı, bu gündemi de basın yoluyla anlatmak için propandamızı kullanıyoruz ”dedi.

Zafer Partisi tanıtımı açısından stant faaliyetleri kurduklarını söyleyen Uzun “Erzurum’da Zafer Partisinin anket yapma gücü yok. Biz saha faaliyetleri kapsamında partimizin tanıtımı açısından, stant faaliyetlerinde bulunuyoruz. Özellikle sığınmacı kaçakların ciddi bir problem olduğunu, artık Erzurum’a bile yansıdığını, bu sığınmacı kaçaklar gitsin ve oy kullanmasın diye stantlarda oy kampanyası yapıyoruz. Seçimin nabzı sokaktır, sokağın nabzıda stant faaliyetleridir.” İfadesini kullandı.