Güncel 25 Medya
HV
28 MART Perşembe 12:31

BM'den Türkiye'ye tahıl anlaşma teşekkürü

Tahıl anlaşmasının 120 günlüğüne uzatılmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, anlaşmanın yenilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 18-11-2022 11:19   Güncelleme : 18-11-2022 11:19
BM'den Türkiye'ye tahıl anlaşma teşekkürü

 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya ile Ukrayna arasındaki tahıl anlaşmasının uzatılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye teşekkür ederek, ″Onların cömertliği ve kararlılığı olmadan bu girişim asla doğmazdı.″ ifadesini kullandı.

İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre BM Genel Sekreteri Guterres, Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye ve BM arabuluculuğuyla imzalanan tahıl anlaşmasının 120 günlüğüne uzatılmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, anlaşmanın yenilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye teşekkür eden BM Genel Sekreteri Guterres, ″Onların cömertliği ve kararlılığı olmadan bu girişim asla doğmazdı. İstanbul, olağanüstü bir diplomatik başarının merkezi olmaya devam ediyor.″ değerlendirmesinde bulundu.

 

AdminAdmin

YORUMLAR