İlk konumuz ve konu ile alakalı evraklarda iddia sahibi haber kaynağının, haber merkezimize ilettiği başlık yenilir yutulur gibi değil!

  • İddia : Bir kurumun İl Müdürünün, Evini FETÖ mensuplarına kiralaması ve yapılmayan ödemeleri kuruma ödetmeye çalışması!

Kamuoyu menfaatine konuyu gündeme getirmeyi ve sorumlu tüm kurumlardan bu konuyu detaylarıyla soruşturmalarını talep etmeyi, kendimize görev addediyoruz…

Aslında olay, iddia edilen şekliyle yani kurum amirinin kiracılarının (karı koca aynı anda) FETÖ kapsamında cezaevine girmesi ve ödemelerinin uzun bir müddet yapılamaması ile vukuu buluyor.

Buraya kadar savunulacak bir tarafı vardır elbet!

Bilmiyordur, haberi olmamıştır vs…

Fakat sonrasında geliştiği iddia edilen olaylar silsilesinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli savcıları tarafından araştırılıp, tüm detaylarıyla soruşturulup, Türkiye Cumhuriyeti adaleti tarafından muhataplarına gereken ceza neyse verilmesi gereklidir.

En azından kamuoyu adına şiddetle talebimiz bu yöndedir…

Mevzubahis ev sahibi, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü  Cemil İlbaş…

İddiaya göre, kiracıların FETÖ kapsamında cezaevine girmesinden sonra, evde kalan diğer bireylerin kirayı ve ev giderlerini ödeyememesi durumu oluşuyor.

İşte dananın kuyruğu burada kopuyor!

İddia o ki ev sahibi İlbaş, evde kalan bireyleri Saadet Partisi Genel Başkanı’na  yönlendiriyor…

Kurumda, sayın Karamollaoğlu’nun konu ile alakalı kuruma yazmış olduğu iddia edilen bir mektup konuşuluyor ve Karamollaoğlu’nun adı tutanaklarda geçiyor.

Haber kaynağının iddiasına göre; bu mektup sayesinde sosyal yardım bağlanılması hedeflenen aile bireylerinin, işlemlerini takip eden Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetlere bağlı ilçe birimi,  gerekli soruşturmayı yapıyor ve yardım talep eden aile bireylerinin FETÖ ile bağlantılı olduğu raporunu il müdürüne sunuyor. Müdür Bey’e de, “Bu ev sizin görünüyor!” deniliyor…

 

Ve olayın yaşandığı iddia edilen tarih noktasında bir uyarıda bulunalım!

Bu tarih, FETÖ ile alakalı devletimizin milat olarak belirlediği 17/25 Aralık sürecinden sonra…

Yine iddiaya göre; konunun açığa çıkması vesilesiyle yardım işlemleri ret cevabı alırken, İl müdürü beyefendi tarafından konunun uzamaması telkiniyle olay kapanıyor!

Yani iddiaya göre Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Cemil İlbaş "Evet ev benim. Bu konuyu açıkça söylemem gerekirdi. Söylemediğim için özür dilerim. Bu konu burada kapansın" diye söylüyor.

İddianın evraklarını siz değerli okuyucularımızla paylaşalım…

 

 

Kamu adına soruyorum!

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü  Cemil İlbaş'ın evrakta belirtilen adresindeki evini kiraya  FETÖ ile ilişkili aileye bilerek ve isteyerek mi verdi?

İddia edildiği gibi, İl Müdürü  Cemil İlbaş'ın, evin apartman aidatlarının, su, elektirik, yakıt vb. gibi giderlerinin ve evin kirasının alınabilmesi için, FETÖ ile ilişkili aile yardım almaya İlbaş tarafından mı yönlendirildi?

İl Müdürü  Cemil İlbaş'ın FETO ile ilişkili aile ile ilişkisi ne zamandan beri vardır? Varsa  İlişkinin düzeyi nedir?

İl Müdürü  Cemil İlbaş'ın FETÖ ile ilişkili aile ile ortaya çıkan ilişkisi sonrasında kiraya verdiği evrakta belirtilen adresindeki evini sattı mı? Sattıysa neden sattı?

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne atanmış olan idareciler yeterince soruşturuldu mu?

İl Müdürü  Cemil İlbaş'ın kurum içinde ve kurum dışında referans olduğu kişilerin, güvenlik soruşturmaları yeterince yapıldı mı?

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli idarecilerin idareci olma sürecinde referansları araştırıldı mı?

Yine bir diğer iddia da, pandemi döneminde pek çok FETÖ ilişiği olan kişilere pandemi desteği verildiği yönünde!

Bu iddia da sorumluları tarafından araştırılmaya ve soruşturulmaya değer bir iddia!

Bu iddiada olduğu gibi, pandemi döneminde kurum tarafından pandemi desteği alan kişiler soruşturuldu mu?

Bu iddialarımıza cevap kurum yetkililerinden, soruşturmasını talep etmek bizden, soruşturmasını yapmak ve varsa gereken cezai işlemleri uygulamak Türkiye Cumhuriyeti Adalet mekanizmasından, takdir de siz değerli okuyucularımızdan!

Sürç-i Lisan ettiysem, affola…