İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzurum'un doğunun Anadolu'ya açılan kilidi ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı yer olduğunu söyledi.

Bugüne kadar hiçbir kuvvetin önünde eğilmediklerini aktaran Yıldırım, "Bugünlerde bakıyorum bazıları piyasaya çıkmış Teyo Pehlivan hikayeleri anlatıyor. Erzurumlulara söker mi bu?" dedi.

"Şehir Hastaneleri pandemide hayat kurtarıyor"

Yıldırım, Erzurum'a 60 milyar liraya yakın yatırım yapıldığını bildirerek, şunları dile getirdi:

"AK Parti iktidarının en fazla konuşulan iki alanı vardı, ulaşım ve sağlık. Bu ülkede en temel hak, yaşam hakkı olan sağlık hizmetlerine erişimde problem vardı. İnsanlar sağlık hizmetine erişemediği gibi imkanı da yoksa hastanede rehin kalıyordu ama bugün herkese sağlık hizmeti veriliyor. Şu Şehir Hastanelerine laf edenler, 'rant sağladınız' diyenlerin bugünlerde sesi çıkıyor mu? Çıkamaz çünkü mahcup oldular. O şehir hastaneleri pandemide hayat kurtarıyor. Bu vizyondur, bu ileri görüşlülüktür. Eğer bu Şehir Hastanelerini yapmamış olsaydık, hazırlıksız yakalansaydık ne olurdu halimiz? Sadece kendi vatandaşlarımıza değil, ihtiyacı olan dünyanın çok çeşitli yerlerindeki 156 ülkeye de yardım elini uzatan bir Türkiye var. İşte Türkiye böyle bir büyük bir ülke. En zengin teknolojisi en gelişmiş ülkeler bu korona salgını dolayısıyla sınıfta kaldılar, perişan oldular, hastalarına sahip çıkamadılar ama Türkiye bu süreci alnının akıyla, en az zayiatla başaran, yöneten bir ülke olmayı sağladı. Bunun sebebi geçmişte yapılan gerek insana gerekse hastane fiziksel altyapısına olan yatırımdır."

"Terörle mücadelede destanlar yazdık"

Ulaşımda güzel çalışmalar yapıldığını bildiren Yıldırım, doğudan batıya, kuzeyden güneye uzakları yakınlaştırdıklarını söyledi. Yıldırım, bir şeyi çok önemsediklerine dikkati çekerek, "Başından beri dedik ki yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Terörle mücadelede destanlar yazdık" dedi.

"17-25 Aralık bir dönüm noktasıdır"

Türkiye'nin Cumhuriyet kurulduğundan itibaren vesayet ve darbecilerin baskısı altında zaman kaybettiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Gelelim AK Parti'li yıllara. AK Parti'li yıllarda da boş durmadılar. İlk defa 27 Nisan e-muhtırayla karşı karşıya kaldık. Bunlar hesap etti ki öncekilere yaptık, arkalarına bakmadan ceketini alır giderler, meydan bize kalır. Öyle mi oldu? Çünkü biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık diyen bir lider Recep Tayyip Erdoğan vardı. O muhtıraya aynı sertlikte karşılık verdik. Bundan sonra her şey artık değişmişti, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı ve olmadı. Ancak bir vesayetten kurtulurken kendini gizleyen kutsal değerlerimizi kullanan ve sureti haktan gözüken yeni bir terör örgütü ile yüzleşmek zorunda kaldık. Gezi olaylarında, 17-25 Aralıkta FETÖ'yle karşılaştık ve onlarla yüzleşme zorunda kaldık ve o 17-25 Aralık bir dönüm noktasıdır.