Güncel 25 Medya
HV
29 MART Cuma 17:31

Bakırcı Camii Bahçesinde Bulunan Tarihi Kabristanlar Kaderine Terkedilmiş!

Haber merkezimize ulaştırılan bir ihbar üzerine muhabirimizin ziyaret ettiği Bakırcı Camii'nde tarihi kabristanların durumu içler acısı...

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-09-2022 15:23   Güncelleme : 13-09-2022 16:02
Bakırcı Camii Bahçesinde Bulunan Tarihi Kabristanlar Kaderine Terkedilmiş!

Erzurum'da Rüstempaşa Bedesteni'nin (Taşhan) karşısında bulunan Tarihi Bakırcı Camii arka bahçesinde bulunan kabristanların içler acısı durumuna vatandaşlar isyan etti. 

Haber merkezimize ulaşarak bu manzarayı gördüklerinde ecdadın hatırası karşısında utandıklarını dile getiren vatandaşlar; "Burada ecdada karşı büyük saygısızlık var! Kabristanlar tarumar olmuş. Sahipsizlik, sorumsuzluk diz boyu! Bu konunun rezilliğin ivedilikle düzeltilmesini talep ediyoruz. Sorumlularını göreve davet ediyoruz. Görevlerini yapamamışlar madem, İstifa etsinler. Buradan sizin aracılığınızla sayın Cumhurbaşkanımıza da sesleniyoruz. Erzurum'a, Erzurum'un değerlerine ve tarihi hassasiyetlerine sahip çıkan, işini hakkıyla yapan insanları göreve getirmelerini talep ediyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü ne iş yapar? Kültür Turizm İl Müdürü Cemal Almaz bey, her gittiği yerde kütüphane yaptım, müze yaptım diye dolanıp duruyor. Asıl müze tarihimiz. Önce tarihimizin bir parçası olan bu manevi değerlerimize sahip çıksın! Bununla birlikte; Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Güven Yavuz beyefendi! Bu tarihi kabristanlar Kültür varlığı değilse, Kültür varlığı nedir? Neyi koruyormuş? Veya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ne iş yapar? Ya görevlerini yapsınlar ya da istifa etsinler! O makamları boşuna meşgul etmesinler. Bu işi hakkıyla yapan insanlar gelsin ve şehrimize hakkıyla hizmet etsinler..." dediler. 

Vatandaşların istifa çağrılarına muhattaplarının vereceği cevap şimdiden merak konusu olurken, bu gibi durumların şehirdeki definecilerin ilgi alanı olması vesilesiyle, gereğinin yapılması noktasında acele edilmesi gerçeği de yadsınamaz bir gerçek. 

İşte o görüntüler; 

AdminAdmin

YORUMLAR