Seçim sürecinde gündemlerinin yine depremzedelerin yaralarının sarılması ile bu felaketin ekonomik ve sosyal zararlarının telafisi çalışmalarından oluşacağını açıklayan Erdoğan, "Depremzedelerin yaralarını sarmak, felaketin tüm izlerini silmek, üretimi ve istihdamı yükseltmek için ülkemizin seçim gündemini geride bırakması şarttır" dedi.

Partiye adaylık başvurusu yapacak herkesin önce, belirlenecek asgari tutarı AFAD'ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracağını da duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, 6 Şubat depremlerinin yol açtığı yıkıntıları kaldırmadan, ekonomik, sosyal ve psikolojik kayıplarını telafi etmeden geleceğine güvenle bakamayacağını ifade etti.

Siyasilere çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs süreci, kısır siyasi çekişmelerin, yalan, iftira kampanyalarının mecrası haline dönüştürülürse, 85 milyon insanımız önünde vebale gireriz. Türkiye için hemen şimdi diyerek 14 Mayıs'ı, 6 Şubat yıkımının izlerini silecek hayırlı bir yarışa dönüştürmek istiyoruz. Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak bizimle yarışacak ve TBMM'de temsil için mücadele edecek herkesten bu samimi çağrımıza destek bekliyoruz” dedi.

Erdoğan ayrıca, seçim süreci için hazırlanan bütün müzikleri yasakladıklarını bildirdi. Seçim sürecinde müziksiz bir kampanya olacağını açıklayan Erdoğan, ikili görüşmeler suretiyle bu kampanyayı sürdüreceklerini kaydetti.