ER MEYDANI PROGRAM KONUĞU ERDAL YAVUZ OLDU

Milli TV Genel Yayın Yönetmeni Zarif Yıldız’ın sunduğu Er Meydanı Programına, Ümraniye Erzurumlular Dernek Başkanı Erdal Yavuz konuk oldu.

SİYASET - 29-01-2023 18:36

Milli TV Genel Yayın Yönetmeni Zarif Yıldız’ın sunduğu Er Meydanı Programına, Ümraniye Erzurumlular Dernek Başkanı Erdal Yavuz konuk oldu. İstanbul’da gurbetçi olarak yaşamanın zor olduğunu, Erzurumlu olmanın ise bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Yavuz, konuşmasının devamında; “Erzurum şehri ecdadımızın, atalarımızın bize bırakmış olduğu bu kadim şehrin; kültürünü, örfünü ve âdetini İstanbul’da yaşatmak çok zor, güzel vasıfları taşımak gerekiyor. Birey olarak eksik yanlış yapabilirsiniz ama Erzurumlu olarak yanlış yapma lüksümüz yok. Çünkü Erzurumlu olmak her yerde bir ayrıcalıktır yani Erzurumlu kimliği bir yere gidiyorsa, sorgulamıyorsunuz çok fazla araştırılmıyorsunuz güven verici ve emin insanlar olarak biliniyor” dedi

İstanbul Ümraniye’de Dernek Başkanlığını sürdüren Erdal Yavuz, “Ümraniye’deki Erzurum derneği İstanbul’un en eski derneğidir. Kadıköy’deki vakıfla beraber 1988 de kuruldu. O zamandan beri içerisindeyiz. Ümraniye'de yaklaşık 27.000 Erzurumlu yaşıyor başka bir il derneği yok. 29 İl derneği platformumuz var 12 yıldır Bayburt’tan Ağrı iline varana kadar onları, Erzurumlu olarak biz temsil ediyoruz. Bu da Erzurum adına gurur verici bir durum. 2 tane Sultangazi Erzurumlular il derneği var , Ümraniye’de sadece bir tane, Uzundere ilçemizde dernek var, 2 tane tortum köyü derneği var, 2 tane Aşkale köy derneği var o kadar ama il derneğine organik bağımız olmamamıza rağmen, bize bağlılar ne desek onu yaparlar sağ olsunlar” dedi. Dernekleri, insanları rencide etmemek için kullanılması gerektiğini vurgulayan Erdal Yavuz; “Dernek önce Erzurum kültürü, örfümüz, adetimiz ve yardımlaşma yeridir. Tabi ki orada asıl  amaç Erzurum’a bir şey yapabilmek ama Erzurum’a geçtik orada yaşayan Erzurumluların mutlaka bulup yardımlaşma ve dayanışmayı yoğunlaştırmamız gerekiyor ve dernek başkanları yönetimleri şunu yapmamalı insanları rencide etmemeli işte bir koli alır veya bir hediye alır gidip resim verip de ,resim alalım o kareye girelim dememeli işte bu yıllarca yapılıyor biz de yazıyoruz çiziyoruz. bizim bir elimizde bir kaleminiz varsa ,onu o kalem bile bizden sorumlu olacaktır.bunun yerine gereğini yerine getirmek lazım  amasız fakatsız” ifadelerini kullandı.

Üç yıldır Dernek Başkanlığı yaptığını söyleyen Yavuz.” Samimiyetle bir şey yapıyorsanız Yapmış olduğunuz projeleri de desteklenir. Geçen hafta Sarıkamış şehitlerini anma etkinliği yaptık her sene yapıyoruz bunu yani öyle dernek başkanımız veya arkadaşla siyasetçidir öyle siyasetçilerimiz var ki başkanım dedi bizim Sarıkamış değiliz ki bizim Sarıkamış’ta ne işimiz var Sarıkamış’ta Dumlupınar’da Çanakkale’de ne yaşandığını Sarıkamış niye Sarıkamış dendiğini bilmeyen insanlarımız var bizim bu çok acı geldi bana” dedi.

İspir Kuru Fasulye ve Kültür Festivali

Erdal Yavuz, Ümraniye'de düzenlenecek olan İspir Kuru Fasulye Festivali hakkında bilgi verdi. Yavuz, “İspir kuru fasulye Festivali dedik yemek meşhurdur, bizde biter ama işte Rize Çayeli meşhur etmiştir. Onlar pişirir yerler ama üretim bizdedir. İstanbul Ümraniye’de 5 Şubat’ta da orada bir lansmanımız olacak 2 ton kuru fasulye Erzurum’da ispirden oraya gidecek.  akşamdan hazırlayıp, sabahtan pişmeye başlayacak öğlen 12 gibi hazır olduktan sonra orada halka ücretsiz olarak kuru fasulye dağıtacağız. Yaklaşık 13 tane sanatçı dostumuz ,orada sahne alacaklar.  Erzurum’un yöresel yünden yapılmış yelekleri başörtülerini, ehramlarını tanıtacağız. Yani oraya o gün gelen Erzurum’u orada kültürüyle görmüş olacak onun için kültür Festivali diyoruz.  Ondan sonra da 5 Şubatta o alanda ayrıyeten farklı bir şey deneyeceğiz .25 metre boyunda kadayıf dolması, tek kırılmadan inşallah onu da başaracaklar kırmadan böyle bir rekor denememiz olacak. Bu projeyi sahiplenen destek veren Ümraniye belediye başkanımız sayın ismet Yıldırım’a çok teşekkür ediyoruz. Sayın Valimiz Okay Memiş ve Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Kültür Turizm İl Müdürümüz Cemal Almaz’ın destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Günün Diğer Haberleri